Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Kosovalı iş adamları Yalovaya gelecek


YALOVA (A.A) - Kosovalı iş adamları Yalovaya gelecek.
     Yalova Sanayi ve Ticaret Odasından (YTSO) yapılan yazılı açıklamada, ABİGEM Doğu Marmara işbirliğinde 14 Martta YTSO Meclis Toplantı Salonunda Yalovalı iş adamlarıyla Kosovanın çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılacağı belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Kosovalı heyette yer alan firmalarla eşleştirme talep edecek olan Yalovalı firmaların doldurmaları gereken forma odaya ait internet sitesinden ulaşabilirler. Söz konusu etkinlikte Kosovalı firmalar ile eşleştirme talep eden üyelerin profil formunu doldurarak YTSO Dış İlişkiler ve Fuarlar Koordinatörlüğüyle temasa geçmeleri gerekir.
    
     -Bulgaristan HÖH Partisi Varna Kadın Kolları yöneticileri Koçalı ziyaret etti-
    
     Bulgaristanın Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Varna Kadın Kolları yöneticileri, Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçalı ziyaret etti.
     Kadın kolları yöneticileri, Bulgaristan ziyaret esnasında HÖH Partisinin Genel Kuruluna katılıp, yaptığı konuşmasından dolayı Koçala teşekkür etti.
     Yalovayı çok beğendiklerini dile getiren partili kadınlar, Yalova Belediyesine ait Karanfil Evlerinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları incelediklerini belirterek Koçalı tebrik etti.
    
     -İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü-
    
     İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla, Yalovada etkinlik düzenlendi.
     Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Karahasanoğlu yaptı. Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bilgi veren Karahasanoğlu, Yaşadığı dönemi şiirleriyle yansıtmaya çalışan Mehmet Akif, milletimizin acılarını, hayal kırıklıklarını ve ümitlerini bir destan havasında ifade etmiştir. Bir başka deyişle, vatanın sinesinden çıkmış ve milletin sesi olmuştur dedi.
     Mehmet Akif Ersoyun, O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın sözlerini anımsatan Karahasanoğlu, şairin sözlerine katıldığını ifade ederek, Türk milletinin bir daha böyle günleri yaşamamasını diledi.
     Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esra Barış, Mehmet Akif Ersoyun bir şiirini okudu. Ardından, İstiklal Marşı Okuma yarışması birincisi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi İlker Dirike, Vali Esengül Civelek tarafından hediye verildi.
     Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri İstiklal Marşı konulu oratoryoyu seslendirdi.
     Etkinliğe, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Karamürselbey Merkez Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile daire amirleri katıldı.
    
     -Erzurumun kurtuluşunun 95. yıl dönümü
    
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Türk kültüründe önemli bir yer edinen Erzurumun, birçok misyonu üstlendiğini ve sayısız tarihi levhada yer aldığını bildirdi.
     Koçal, Erzurumun kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erzurumun milli mücadelede önemli bir rol oynadığına işaret etti.
     Türk kültüründe önemli bir yer edinen Erzurum, birçok misyonu üstlenmiş ve sayısız tarihi levhada yer almıştır ifadesini kullanan Koçal, şunları kaydetti:
     Erzurum, Saltuklu Devletinde başkent, Selçuklu ve İlhanlı dönemlerinde bilim, kültür ve sanat kenti, Osmanlının doğuya açıldığı ve o coğrafyayı kontrol altında tuttuğu bir üs olmuştur. Bugün milletimiz adına söylenen sözde Ermeni soykırımı, aslında Erzurumlu vatandaşlarımızın da katletildiği, Ermenilerce yapılan büyük bir zulümdür. 12 Mart 1918 yılında Nene Hatun, Kara Fatma gibi vatansever Türk anneleri, milli mücadelede önemli rol oynamıştır. Yine 23 Temmuz 1919da Erzurum Kongresinde alınan kararlar, Cumhuriyet dönemimizin önemli adımlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutluyorum.
    
     -Mehmet Akif Ersoy Yalovada anıldı
    
     İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle Yalovada çeşitli programlar düzenlendi.
     Çiftlikköy Mustafa Kemal Lisesi tarafından hazırlanan program Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Anma programına Kaymakam Hasan Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Şevket Bayram, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve diğer protokol üyeleri katıldı. Bağımsızlık şairi Mehmet Akif Ersoyun şiirlerle anıldığı etkinlikte öğrenciler İstiklal Marşının kabulünü anlatan bir de piyes sahneledi.
     Daha sonra ilçe bazında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini de Kaymakam Öztürk, Garnizon Komutanı Bayram ve Belediye Başkanı Dağ verdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER