Yalova Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Yalova Üniversitesi akademik yıl açılış töreni -İlk dersi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu: Son 10 yılda, şimdiki başbakanımızın liderliğinde Türkiye ekonomisinde, finans yönetiminde, sağlıkta, hukukta, ulaştırma ve


YALOVA (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Son 10 yılda, şimdiki başbakanımızın liderliğinde Türkiye ekonomisinde, finans yönetiminde, sağlıkta, hukukta, ulaştırma ve diğer birçok alanda yapılan yapısal düzenlemelerle, bu düzenlemelerin uygulanmasıyla çok başarılı sonuçlar aldık dedi.
     Yalova Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katılan Kavranoğlu, ilk dersi verdi. Bilgi Ekonomisine Geçiş Sürecinde Türkiye konu başlığı altında sunum yapan Kavranoğlu, Osmanlıdan günümüze Türkiyedeki gelişmelere dikkati çekti.
     Türkiyenin 1992den sonra kötü bir sürece sürüklendiğini ifade eden Kavranoğlu, Turgut Özaldan sonra maalesef Türkiye karanlık bir döneme girdi. 28 Şubat süreci yaşadık, demokrasi rafa kaldırıldı, birçok yolsuzluklar yapıldı ve Türkiye 2002de batma noktasına getirildi ifadesini kullandı.
     Kavranoğlu, 2002 sonlarında AK Partinin iktidar olmasıyla başlayan süreci değerlendirirken, Son 10 yılda, şimdiki başbakanımızın liderliğinde Türkiye ekonomisinde, finans yönetiminde, sağlıkta, hukukta, ulaştırma ve diğer birçok alanda yapılan yapısal düzenlemelerle, bu düzenlemelerin uygulanmasıyla çok başarılı sonuçlar aldık dedi.
     Başarının, AK Partinin oylarını artırmasını sağladığını vurgulayan Kavranoğlu, şöyle konuştu:
     Başarının sonucunda oluşan refah artışı, AK Partinin her seçimde tekrar tekrar, daha yüksek oranlarla seçim kazanmasıyla neticelendi. Bunların göstergelerine bakarsak, 35 milyar dolarlık bir ihracattan 135 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldik. Kişi başı gelir, 2 bin 700 dolardan 10 bin 200 dolara çıktı. Cumhuriyet devrinde yapılmış toplam 6 bin kilometre bölünmüş yola 15 bin kilometre ilave edildi. Sağlık devrimi yaşandı. 2002 yılında araştırma ve geliştirmeye milli gelirin yüzde 0,53ü ayrılırken 2010 yılı sonu itibarıyla 0,84e çıkarıldı. Türkiye, 780 milyar dolar gayri milli safi hasılasıyla dünyanın 18inci büyük ekonomisi oldu.
    
     -Prof. Dr. Niyazi Eruslu-
    
     Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise evrensel değerler ışığında bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmak için yerelde etkin, küresel başarıya sahip, teknoloji odaklı bir dünya üniversitesi olarak ilerlemeyi hedeflediklerini belirterek, Yeniliklerle anılan bir üniversite olma iddiasını taşıyoruz dedi.
     Eruslu, yürütülen çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:
     Öğrenci sayımız 2008de bin 500 iken 2012 yılında 7 bin 35 seviyelerine ilerlemiş ve 2023 hedefinde ise 23 bin kişiye ulaşmayı amaç olarak önümüze koymuş bulunmaktayız. Şu ana kadar 11 ülkede 19 üniversite ile ikili protokoller yapılmış, karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarına talip olunmuştur. Üniversitemizde 2008de yüksek lisans ve doktora programları olmaz iken bugün 16 yüksek lisans ve doktora programı, fakültelerde de 4 fakültede 22 program, meslek yüksekokullarında ise 37 programa ulaşan bir çalışma içindeyiz. Personel sayımız da artmakta. Üniversitemiz 2008 tarihinde 13 akademik personele sahip iken bugün 350 akademik personele ulaşmış bulunmaktadır. Bu personele hizmet veren idari personel ise 133 kişidir.
     Vali Esengül Civelek ise şunları kaydetti:
     Üniversitelerimiz ülke kalkınmasında, sosyo-ekonomik değişimlerin gerçekleşmesinde, refah toplumu yaratılmasında, bilim ve teknoloji alanında gelişmelerin ve ilerlemelerin sağlanmasında etkili, yol gösterici kurumlardır. Genç bir üniversite olarak Yalova Üniversitemiz özverili, fedakar, güçlü öğretim kadrosuyla ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin bilgi çağında, bilgi toplumunun etkin bireyleri olarak her yönden en iyi şekilde yetişmeleri için gayret ve çaba göstermektedirler.
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da üniversitenin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.
     Fakülteler ve yüksekokullara en yüksek puanla giren öğrencilere hediye takdim edildi. Belediye Başkanı Koçal, öğrencilere ayrıca bisiklet hediye etti.
     Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma Bölge Komutanı ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalova Üniversitesi akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER