Yamanlar Koleji öğrencilerinin başarısı

Yamanlar Koleji öğrencilerinin başarısı -Matematik ve Biyoloji Olimpiyatlarında üç madalya geldi


İZMİR (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından belirlenen Matematik ve Biyoloji milli takımlarında yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri, Matematik Olimpiyatlarında dünya birincisi, Biyoloji Olimpiyatlarında ise dünya ikincisi ve üçüncüsü oldu.
     Yamanlar Kolejinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arjantinin Mar del Plata şehrinde, 105 ülkenin katılımı ile 7-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılan 53. Dünya Matematik Olimpiyatlarında, TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımında yer alan öğrencilerden Mehmet Sönmez, dünya birinciliğini elde etti.
     Singapurda 62 ülkenin katılımıyla 6-14 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılan 23. Dünya Biyoloji Olimpiyatlarında ise Biyoloji Milli Takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencileri Büşra Nur Delikkaya gümüş madalya, Akile Ebrar Mirat ise bronz madalya kazandı.
     Dünya Bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler, istedikleri üniversiteye TÜBİTAK kontenjanından yerleşme hakkı kazandılar.
     Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu belirtti.
     Kasap, Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 163 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okul. Gelecek hafta yapılacak Dünya Fizik ve Kimya Olimpiyatlarında da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Yamanlar Koleji öğrencilerinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER