Yat yarışlarına Rus ilgisi

Yat yarışlarına Rus ilgisi -Marmariste bu yıl 23üncüsü düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları Haftasına katılanların büyük bir çoğunluğunu Ruslar oluşturdu -Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kesgin: -Rusların sı


MUĞLA (A.A) - Marmariste bu yıl 23üncüsü düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları Haftasına katılanların büyük bir çoğunluğunu Ruslar oluşturdu.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından gerçekleştirilen ve 17 ülkeden yaklaşık bin 500 yatçının katıldığı yarışların ikinci günü, verilen startla başladı. Açık denizde yapılan ikinci gün yarışlarında birbirini geçmek için kıyasıya mücadele veren yatçılar renkli görüntüler sergiledi.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus turistlerin son yıllarda Güney Egeye artan ilgisinin, yat yarışlarında da kendisini gösterdiğini söyledi. Kesgin, yarışlara katılan 159 yatın yaklaşık 100ünün Rus yatçılardan oluştuğunu kaydetti.
     Tarih kitaplarında hep Rusların sıcak denizlere inme hayalleri olduğunu gördüklerini ifade eden Kesgin, Rusların sıcak denizlere inme hayali spor yoluyla gerçeğe dönüştü. Ruslar dostane bir şekilde sporla sıcak denizlere indi. Bu da bizi çok mutlu etti dedi.
     Rusyada en çok sevilen yarışların başında Marmaris Uluslararası Yarış Haftasının geldiğini anlatan Kesgin, Rus yarışmacıların sayısının son yıllarda katlanarak arttığını, Rusyanın denizcilikle ilgili medya organlarının Türkiyedeki yat yarışlarına yakın ilgi gösterdiğini ifade etti.
    
     -23 yılda 17 bin kişi yarıştı-
    
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı Cem Tekdağ ise yat yarışlarının bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğuna değindi.
     Tekdağ, 1990 yılından bugüne kadar dünyanın değişik bölgelerinden 30 ülkeden yaklaşık 2 bin 300 yelkenli yat ve 17 bin yatçının bu yarışlarda mücadele verdiğini bildirdi.
     Bu arada, IRC (Uluslararası Yarış Klasmanı) ve IRC Charter kategorilerinde toplam 4 klasman grubunda düzenlenen yarışlar kapsamında 5 günde iki açık deniz, üç koy içi olmak üzere 5 yarış sonunda dereceye girenlerin belirleneceği kaydedildi.
     Uluslararası Yat Yarışları Haftasının Türkiyenin ve Doğa Akdenizin en yüksek katılımlı yelkenli yat yarışları olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yat yarışlarına Rus ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER