Yayladağı Gümrük Kapısının kapatılması

Yayladağı Gümrük Kapısının kapatılması -Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: -"Bütün vatandaşlarımızın, Suriyeli vatandaşların güvenliğini tesis etmek noktasında gözden geçirme hususunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması


EDİRNE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye-Suriye sınırındaki Yayladağı Kara Hudut Kapısının kapatılmasıyla ilgili, "Bütün vatandaşlarımızın, Suriyeli vatandaşların güvenliğini tesis etmek noktasında gözden geçirme hususunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda bir çalışma yapılacak" dedi.
     Metin, Pazarkule ve Kapıkule sınır kapılarında incelemelerde bulundu.
     Edirne Valisi Hasan Duruerin eşlik ettiği Metine, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın bilgi verdi.
     Metin, Kapıkule Sınır Kapısı VİP Salonunda yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda her geçen gün hızla değiştiğini ve geliştiğini söyledi.
     Türkiyenin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında olduğunu vurgulayan Metin, "Büyüme hedefi olan Avrupadaki iki ülkeden birisiyiz. Hızlı gelişen ve değişen Türkiyede bütün hizmetlerin buna ayak uydurması lazım" dedi.
     Metin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Türkiyede kolay ve güvenli ticaret yapılması için uğraş verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Bakanlık olarak sloganımız; En kolay ticaret, en güvenli ticaret. Türkiyede en kolay ticaretin en güvenli ticaretin yapılması noktasında gayret sarf etmekteyiz. Ortak transit hizmetinin faaliyete geçmesiyle ticaret çok daha hızlı ve kolay yapılır hale gelmiştir. Yasa dışı ticaretle mücadelede çok başarılıyız. Risk ve analiz yapımız her geçen gün güçlenmekte. Şu anda 59 ülkeye idari yardım anlaşması çerçevesinde eğitim vermekteyiz. Daha katedeceğimiz çok yol var."
    
     -"Yayladağı geçici kapatıldı"-
    
     Yayladağı Sınır Kapısının kapatılmasıyla ilgili soru sorulan Metin, sınır kapısının geçici olarak kapatıldığını ifade ederek, "Bütün vatandaşlarımızın, Suriyeli vatandaşların güvenliğini tesis etmek noktasında gözden geçirme hususunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda bir çalışma yapılacak. Onun için geçici olarak durduruldu" diye konuştu.
    
     -"Hedefimiz, Türkiyenin en kolay ve en güvenli ticaret yapılan ülke olmasıdır"-
    
     Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gümrük faaliyetlerini kolaylaştıracak yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
     "Bakanlık olarak 2011de kurulduktan sonraki en önemli hedefimiz, Türkiyenin dünyada en kolay ve en güvenli ticaret yapılan ülke olmasıdır" diyen Metin, Kapıkule başta olmak üzere bölgedeki sınır kapılarının yeniden yapılandırma sürecinde daha işlevsel hale gelebilmesi, giriş ve çıkışların daha rahat, güvenli ve kolay olabilmesi, en kolay ve en güvenli hizmetin verilmesi noktasında inceleme ve toplantılar yapacaklarını kaydetti.
     Metin, giriş ve çıkışların artmasıyla sınır kapılarının, Edirneye daha fazla katma değer kazandıracağını vurguladı.
    
     Muhabir: Salih Baran - Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Yayladağı Gümrük Kapısının kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER