Yazarlar, Sakaryayı gezecek

Yazarlar, Sakaryayı gezecek -Sakarya Kültür ve Turizm Konseyinin organizasyonu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SATSO ve Anadolu Ajansının desteğiyle yazarlar iki gün boyunca Sakaryanın doğal ve tarihi güzelliklerini gezecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Kültür ve Turizm Konseyinin organizasyonu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Anadolu Ajansının desteğiyle yazarlar iki gün boyunca Sakaryanın doğal ve tarihi güzelliklerini gezecek.
     Sakaryanın doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına yönelik gezi kapsamında, köşe ve seyahat yazarları ile tur operatörlerinin rehberleri 22 Eylül Cumartesi günü Sapanca ilçesindeki Natürköyde kahvaltıda bir araya gelecek.
     Konuklar daha sonra Kırkpınarda Yelken Kulübünün tekne gezisine katılarak, Jüstinyen Köprüsü, Poyrazlar Gölü, Acarlar Longozu ve Yenimahalleyi gezecek. Aynı gece Richmond Otelde konaklayan grup, 23 Eylül Pazar günü Alifuatpaşadaki İlhan Tan Tesislerinde kahvaltı yapacak, ardından İkinci Beyazıt Köprüsünden geçerek Geyve ilçesinde üzüm hasadına katılacak. Geyve ziyaretinin ardından Taraklı ilçesindeki tarihi evler gezilecek.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, AA muhabirine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsenin katkıları ile hayata geçirilen, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin de önemli bir aşamasında yer aldığı Marka Kent Sakarya projesinde önemli bir aşamanın gerçekleştirileceğini söyledi.
     Sakarya doğası, turizmi, kültürel zenginliği, sanayi altyapısıyla herkese ve her kesime hitap eden stratejik, özel bir kent diyen İslam, şöyle devam etti:
     Ayrıca, verimli topraklarıyla yeryüzü cennetidir. Bahçenize odundan çitler koysanız bir yıl sonra ağaç olur tabiri sadece Sakaryaya özgü bir tanımdır. Turizm konusu önemli yatırımlardan biridir. Tabiri caizse turizm yağmur gibidir. Burada elde edilen gelir tüm Sakaryanın üzerine yağar. Kente öncü olması ve yeni projeler sunması açısından Marka Kent Sakarya çalışması son derece önemli. Çalışmalarda emeği geçen kurum ve kuruluşlara buradan teşekkür ediyorum. Etkinliklerin devamı gelecek.
     Geziye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı İslam, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusulun da katılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yazarlar, Sakaryayı gezecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER