Yazla birlikte Muştaki esnafın işi düştü

Yazla birlikte Muştaki esnafın işi düştü


MUŞ (A.A) - Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, okulların tatile girmesi ve yazın gelmesiyle, ildeki esnafın işlerinde düşüş meydana geldiğini söyledi.
     Demirtürkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcakların başlaması ve okulların tatile girmesiyle piyasaların durgunlaştığını vurguladı.
     Demirtürkoğlu, Her sene bu mevsimde işlerde durgunluk oluyor. Ancak her yeni yıl, geçen yılı aratıyor. Muş piyasasında bir durgunluk var. Okulların kapanması ve hasada başlayan köylünün şehre nadir gelmesi işleri durgunlaştırdı dedi.
     Muş Alparslan Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 9 bin öğrencinin, kentin kalkınmasına büyük katkı sağladığını kaydeden Demirtürkoğlu, üniversite öğrencilerinin kente dönmesiyle işlerin canlanacağını bildirdi.
     Demirtürkoğlu, MŞÜde öğrenci sayısının artmasıyla, Muşta ekonomik anlamda büyük bir canlanma olacaktır. Bu konudaki çalışmaları son derece önemsiyoruz. Muş esnafı olarak her katkıyı sağlamaya çalışacağız. Temennimiz öğrenci sayısının ileri ki yıllarda daha da arması. Çünkü Muş için bundan daha önemli bir bacasız fabrika olamaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yazla birlikte Muştaki esnafın işi düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER