Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Akyol istifa

Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Akyol istifa etti -Akyol: Kayapınar Belediyespor maçının hakemi Serkan Varolun yanlı tutumu nedeniyle spordan çekilme kararı aldım


DİYARBAKIR (A.A) - Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta mücadele eden Yeni Diyarbakırsporda kulüp başkanı Bedirhan Akyol görevinden istifa etti.
     Akyol, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, spor taban birliklerinin başındaki bazı kişilerin çeşitli yerlerden aldıkları icazetlerle çalışmalarını sürdürdüğünü savunarak, bu sayede kendilerinden bağımsız hareket eden kulüpleri ve o kulüplerin yöneticilerinin başarısız olması için çaba harcadıklarını savundu.
     Yaklaşık 21 yıldır spor camiası içerisinde yer aldığını dile getiren Akyol, şöyle konuştu:
     1986 yılında Tarımspor kulübü 175 bin lira borç yüzünden kapanıyordu. Arsamı satarak o kulübü aldım. Arsanın bugünkü değeri 29 milyon liradır. 12 yıl aradan sonra köyümüz belde oldu. Tarımsporu Kayapınar Belediyesine hibe ettim. Sporu sevdiğim için 500 Evlersporu kurdum. Yıllarca sporcu yetiştirip parasız şekilde başka takımlara verdik. Bir gazeteci arkadaşımın teklifi üzerine kulübün adını Yeni Diyarbakırspor olarak değiştirdim. İsim değişikliğinden sonra hedef büyüttüm. Kulübü önce 2. Amatör 1. Amatöre, oradan da Bölgesel Lige çıkardık. Geçen yıl Bölgesel Ligde şampiyon olmamıza rağmen Play-Off finalinde mağlup olup 3. Lige çıkamadık. Geçen sezon 960 bin lira harcadık. Hiçbir zaman valilik, belediyeler ve resmi kurumlardan bir şey istemedik. Her şeyi kendi imkanlarımızla yaptık. 25 yılda yaklaşık 5 milyon lirayı spora verdik. Bu parayla iş yapsaydık zenginler listesinde olurduk. Bunu sporu sevdiğimiz için yaptık.
     Kayapınar Belediyespor maçının hakemi Serkan Varolun yanlı tutumu nedeniyle spordan çekilme kararı aldım diyen Akyol, şöyle devam etti:
     Kumpas kurularak Yeni Diyarbakırsporun sahada biçilmesi için her şeyi önceden ayarlanmıştı. Bunun bir başka örneği de Diyarbakırsporun yok edilmesidir. Diyarbakırsporu yok etmek isteyen anlayış Yeni Diyarbakırsporu da istemiyor. Bu anlayış 15 yıldan beri babadan oğula geçmek şekliyle spor taban birliklerinin başında devam etmekte olup, bazı kurumlardan aldıkları icazetlerle sürdürdükleri görevlerinde sporu kirletmişlerdir. Bu kirliliğin içinde yer almamız mümkün değildir. Bunlar aynı zamanda belediyelerin bir personeli gibi çalışmaktadırlar. TFF yönetimine çok teşekkür ediyorum, gelecekte futbola çok katkıları olacaktır. Başta sayın Yıldırım Demirören ve hemşehrimiz Edip Erene güvenim sonsuzdur. Benim kızgınlığım memleketime sahip çıkmayan spor taban birliklerinedir. Özellikle sayın Edip Erene Diyarbakır gençlerine verdiği değerden dolayı teşekkürü borç biliyorum. Diyarbakır halkı sporu kirleten anlayışla bir yere varılamayacağını bilmelidir.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Akyol istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER