Yeni eğitim öğretim yılına doğru

Yeni eğitim öğretim yılına doğru -Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Pir: 18 bine yakın öğrencinin getireceği nüfus büyüklüğü ile şehrin yaşayacağı sıkıntıların çok vahim sonuçlara neden olacağından endişe duymaktayız


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, 18 bine yakın öğrencinin getireceği nüfus büyüklüğü ile şehrin yaşayacağı sıkıntıların çok vahim sonuçlara neden olacağından endişe duyduklarını bildirdi.
     Pir, yaptığı yazılı açıklamada, eylül ayından itibaren ilköğretim, orta öğretim ve Gümüşhane Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılının başlayacağını belirterek, Gümüşhane Üniversitesine kayıt yaptıran 3 bin 22 öğrenci ile üniversitede öğrenci mevcudunun 8 bin 695e yükseldiğini ifade etti.
     İlköğretim ve orta öğretimde öğrenim gören 9 bin öğrenci ile birlikte kent merkezimizdeki öğrenci mevcudunun 17 bin 695 olacağını vurgulayan Pir, şöyle devam etti:
     32 bin olan kent nüfusu, öğrencilerin ders başı yapması ile birlikte 50 bine yaklaşacak. Okulların açık olmadığı yaz döneminde bile bu şehrin caddelerinde yaşanan yoğunluktan kaynaklı sorunların, bu şehri nasıl tıkadığını herkes görmüştür. Eğer acil önlem alınmazsa, 15 Eylülden sonra bu şehre girecek yaklaşık 18 bin öğrencinin de getirdiği nüfus büyüklüğü ile bu şehrin yaşayacağı sıkıntıların, çok vahim sonuçlara neden olabileceğinden endişe duymaktayız.
     Pir, Gümüşhane Valiliğinin koordinasyonunda Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların iştirakiyle en kısa zamanda bir çözüm toplantısı yapılması ve gerekli çözümlerin üretilmesi gerektiğine dikkati çekerek, kendilerinin sundukları çözüm önerilerinin yazılı olarak Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığına iletildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER