Yeni Hal Kanununun iflaslara neden olduğu

Yeni Hal Kanununun iflaslara neden olduğu iddiası -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: -Yeni hal kayıt sistemi ve hal yönetim mevzuatları tüccarların, üreticilerin ve komisyonların, özellikle de tüketicilerin yararına yönelik düzenlem


ANTALYA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bazı gazetelerde yer alan yeni hal kanununun Antalya Halindeki komisyoncuların iflasına neden olduğu iddialarına ilişkin Yeni hal kayıt sistemi ve hal yönetim mevzuatları tüccarların, üreticilerin ve komisyonların, özellikle de tüketicilerin yararına yönelik düzenlemelerdir dedi.
     Bakan Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı gazetelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Halindeki bazı komisyoncuların kamuoyunda Hal kanunu olarak bilinen 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanununun getirdiği mevzuat nedeniyle iflas ettiği yönünde haberlerin yer aldığını belirtti.
     Bu iddialara ilişkin bakanlık olarak çalışma başlattıklarını ifade eden Yazıcı, Hal müdürü ile yapılan ilk görüşmede söz konusu iflasların yeni hal mevzuatı ile hiç bir ilgisinin olmadığı, tam tersine iflasların bu kişilerin yürüttüğü ticari faaliyetlerden kaynaklı olduğu anlaşılmıştır diye konuştu.
     Bakanlık olarak konuyu incelemeye devam edeceklerini kaydeden Yazıcı, Derinlemesine araştırma yapmak üzere müfettişleri görevlendirdim. Ama şunun bilinmesinde fayda var. Yeni hal kayıt sistemi ve hal yönetim mevzuatları tüccarların, üreticilerin ve komisyonların, özellikle tüketicilerin yararına yönelik düzenlemelerdir diye konuştu.
    
     -İflasların tamamen yeni hal kanunundan kaynaklı olduğunu söylemek doğru olmaz-
    
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Müdürü Rıza Uysal da yeni hal kanununun avantajlarının yanı sıra dezavantajlarının da bulunduğunu söyledi.
     Sektörle ilgili ticaret yapan meslek mensuplarının yeni yasanın getirmiş olduğu yükümlülüklere uymakta zorluk çektiğini ifade eden Uysal, Bunun nedeni de geçmişten gelen alışkanlıklardır. Bu alışkanlıklar başta tahsilatta alınan çeklerin vadesinin uzun olması, bu çeklerin karşılığının zamanında çıkmaması gibi şeylerdir dedi.
     Gazetelerde çıkan haberleri incelediğini dile getiren Uysal, İflasların tamamen yeni hal kanunundan kaynaklı olduğunu söylemek doğru olmaz. Bu, komisyoncuların yönetim becerileri ve faaliyetleri ile ilgili bir konu da olabilir dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni Hal Kanununun iflaslara neden olduğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER