Yeni motosiklet şampiyonları Hakkariden çıkacak

Yeni motosiklet şampiyonları Hakkariden çıkacak -Hakkaride 5-15 yaş grubundaki çocuklara motosikleti tanıtan TMF yetkilileri, Motosiklet Sürüş Eğitimi Projesi ile yeni şampiyonlar yetiştirmeyi hedefliyor -TMF Başkanı Uçar: -"B


HAKKARİ (A.A) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar ve eğitmenler, Motosiklet Sürüş Eğitimi Projesi kapsamında Hakkaride 5-15 yaş grubundaki çocuklara motosikleti tanıttı.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen programa katılan Uçar, TMF Başkan Yardımcısı Hamit Dizman ve eğitmenlerle öğrencilere motosikletle ilgili bilgi verdi.
     Eğitimde, bazı öğrenciler ilk kez motosiklete binme fırsatı buldu.
     Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce olduğu gibi bu yıl da eğitim programını Hakkariden başlattıklarını söyledi.
     Geçen yıl bine yakın genç ve çocuğa, eğitimin ardından lisans verdiklerini belirten Uçar, "Bu sene hedefimiz daha büyük. Daha fazla çocuğa motosiklet sporunu sevdirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah 1 Mayısta burada motosiklet şenliği düzenleyeceğiz. Dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu ve ülkemizi uluslararası ralli yarışlarında temsil eden Burcu Çetinkaya, programımıza katılarak bizlerle olacak. Faaliyetlerimizi sürdürüp 1 Mayısa kadar en az 200 çocuğumuza motosiklete binmeyi öğreteceğiz" diye konuştu.
    
     -"Kimsenin gitmediği noktalara gitmek istiyoruz"-
    
     Uçar, temel hedeflerinin motosiklet sporunu ülke geneline yaymak olduğunu anlattı.
     Geçen yıl Hakkaride 3-4 yetenekli çocuğu tespit ettiklerini, yaz programının sonunda bütün sporcuları İzmir yarış pistinde konuk edeceklerini kaydeden Uçar, şöyle konuştu:
     "Daha fazla çocuğumuzun ve gencimizin motosiklet sporuyla ilgilenmesini temin etmek, asıl hedeflerimizden bir tanesi ancak burada mutluluk ve gurur verici olan, kimsenin gitmediği noktalara giderek faaliyetlerde bulunmak. Buralara bu programın gelmesi, bu çocukların eğitim almaları veya bu programla birlikte olmaları, hem onların sportif kültürlerini hem de bu spora olan ilgilerini artıracaktır.
     Talep olması halinde okulların tatil olmasından sonra da eğitimlerimizi burada sürdürmeyi düşünüyoruz. Türkiye Şampiyonasında veya bölgesel yarışmalarımızda yarışacak çocukları da tespit etmek en büyük arzumuzdur. Lisans verdiğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi İzmirde misafir ederek, kendilerinin birer Kenan Sofuoğlu olup olmayacaklarını, bu sporu isteyip istemediklerini tespit edeceğiz. Bir Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu yetiştirebilecek imkanı arayacağız onlarda."
    
     -Türkiye Şampiyonası-
    
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de Türkiye Şampiyonasını düzenlemek istediklerini aktaran Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde valilerimiz, belediye başkanlarımız veya mülkü amirlerimiz arzu ediyorlarsa, Türkiye Şampiyonasının bir etabını buraya taşımaktan mutluluk ve gurur duyarız. Buradaki doğal ve insan güzelliklerini, kardeşliği, dostluğu birlikte yaşamak, bizim de en önemli arzumuz. Birlik ve beraberlik mesajlarının ayırımsız şekilde verildiği bu günlerde de biz Türkiye Şampiyonasının bir değil, birkaç ayağını burada gerçekleştirmekten mutluluk duyacağız."
     İlk kez motosikletle tanışan ilkokul öğrencisi Ozan Ertuş ise "Motosiklet eğitimi alarak, ünlü sporcu olmaya çalışacağız" dedi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yeni motosiklet şampiyonları Hakkariden çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER