Yoğun yağışın etkilediği tarihi kale

Yoğun yağışın etkilediği tarihi kale -Gaziantep Kalesindeki çöken giriş kulesi ve sağında yer alan duvarın sağlam kalan bölümü plastik brandayla örtülecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kalesindeki çöken giriş kulesi ve sağında yer alan duvarın sağlam kalan bölümü, plastik brandayla örtülecek.
     İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, dün yağış nedeniyle asma köprüsü yıkılan ve bir bölümünde çökme meydana gelen kalede teknik elemanlarca inceleme yapıldığı belirtildi. Yapılan inceleme sonucunda çöken giriş kulesi ve sağında yer alan duvarın 1970li yıllarda moloz ve toprak dolgu malzemesi kullanılarak yapıldığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yapının iç dolgu malzemesi olan toprak ve moloz kütlenin aşırı yağmurla birlikte ağırlaştığı ve yapıyı tutan taş duvarın basınca dayanamayarak göçtüğü belirlendi. Göçük, yapının üst kısmında ve yan duvarında meydana geldi, temel kısım sağlam kaldı. Yıkılan yapının ayakta kalan kısmının devam eden yağışlarla yıkılmaması için plastik esaslı brandayla örtülecek. Memluk döneminde yapıldığı tahmin edilen giriş A kulesi önüne de saç pano yapılarak gerekli güvenlik tedbirleri alındı.
     Gaziantepte 4 gündür aralıklarla devam eden sağanak dolayısıyla Seferpaşa Mahallesindeki tarihi kaleye ulaşımı sağlayan asma köprü yıkılmış, kalenin bir bölümünde de çökme meydana gelmişti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yoğun yağışın etkilediği tarihi kale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER