Kalkınma Bakanı Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkanı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkanı Ünveri ziyaret etti -Bakan Yılmaz: Türkiye genelinde çalışma gösteren 26 kalkınma ajansında 20 bin proje başvurusunda bulunuldu ve bugüne kadar da 4 bin projeye Kalkınma Bakanlığı


NEVŞEHİR (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,
     Bakan Yılmazın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünveri ziyaretinde, Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligiderin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Kazım Sunarın da hazır bulundu.
     Ziyarette konuşan Bakan Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ekibini tebrik ederek, Turizm potansiyeli ve kültürü ile çok yakından ilgilendikleri ve hassasiyet gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanları aynı zamanda ilin kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmaz aktörleridir. Merkezi idare ile yerel yönetim uyum içerisinde çalıştığında bunun sonuçları da gerçekten farklı oluyor. Yeni bir takım projeler geliştirmeniz ve yeni fikirler ortaya koymanız takdire şayan. Hizmetlerin sunumunun en iyi şekilde devamını istiyorum diye konuştu.
     Kalkınma Bakanlığı olarak ülke genelindeki 26 kalkınma ajanslarınca değerlendirilen 4 bin projeye katkı sağladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Türkiye genelinde çalışma gösteren 26 kalkınma ajansında 20 bin proje başvurusunda bulunuldu ve bugüne kadar da 4 bin projeye Kalkınma Bakanlığı olarak destek sağladık. Bu destek sadece mali anlamda gerçekleşmiyor. Teknik anlamda da destekler sunuyoruz. Ülkemizdeki kalkınmanın daha istikrarlı bir çizgide gerçekleşebilmesi için kalkınma ajansları, kentlerin kimlik ve potansiyellerinin çok iyi tespiti ve bu yönde kaynakların daha verimli kullanımına yönelik de ciddi hizmetler veriyorlar.
     Başkan Ünver de, kaynak ve imkanlarını hükümet ile birlikte çok iyi kullanan bir kent olduklarını belirterek, bu yönde katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     Ünver, hizmette de ayrım yapmadan siyaset yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bu konuda Ankara ufkumuzu açıyor. Belediyemiz vekillerimizle, sayın valimiz ve diğer kamu kurumları ile çok güzel hizmetler veriliyor. Türkiyede örneği olmayan bir pazar yeri yaptık, balık ve peynir pazarı, engelli asansörü ve yürüyen merdivenlerin yanı sıra kadınlara yönelik özel odalar, çocuk oyun alanları otoparkı ve 155 iş yeri ve depoya sahip bir pazar yeri. Anadoluda padişah fermanı ile pazar yerinin kurulduğu tek kentte Nevşehir ve yine padişah fermanı ile ismi Nevşehir olarak değiştirilen bir şehir burası. Böylesine önemli bir geleneğin 300 yıldan beri devam ettiği böyle bir kentinde elbette proje ve hedeflerinin de oldukça yüksek seviyede ortaya konması gerekir diye düşünüyoruz. Son yıllarda Nevşehir kent merkezimize 1 milyar lira civarında bir yatırım sağlandı. Önümüzdeki birkaç yıllık süreçte bu rakamın daha da üzerine çıkılacağı projelerimiz hayata geçecek İnşallah. Nevşehirin beklentisi hizmet ve turizm sektörü ağırlıklı. Bu sektörlerin önünün açılması için hızlı tren projesinin biraz daha öne çekilmesi gerekiyor. Bu projenin hayata geçirilmesi hem ülkemiz ve bölgemiz adına çok önemli bir kazanım olacaktır. Diğer yanda belediyemiz valiliğimiz ve vekillerimiz ile birlikte yaptığımız bir çalışma ile Nevşehirde, Türkiyede olmayan İmam Hatip Lisesi kampüsü projesi geliştirdik. Bu güne kadar hükümetimizden acil ve elzem olmayan bir yatırımı fantezi olarak kentimize istemiyoruz. 1200 kişilik pansiyon, 64 er derslikli kız erkek Anadolu ve normal imam hatip liseleri ve ortasında laboratuvar ve sosyal tesisler. Yine ülke genelinde olmayan Kuran İlimler Merkezi ve lojmanları. Müftülük binası. Bir de modern bir camiden oluşan devasa bir merkez oluşturma kararlılığı içerisindeyiz.
     Ziyarette daha sonra Başkan Ünver, Bakan Yılmaza el işlemeli çanaktan yapılı çini tabak ile Nevşehir Belediyesinin çeşitli kültür yayınlarından oluşan kültür setini takdim etti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER