YÖK Başkanı Çetinsaya, Kırıkkalede:

YÖK Başkanı Çetinsaya, Kırıkkalede: "Bizler üniversiteler, aydınlar, gençler olarak bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgiliyiz"


KIRIKKALE (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Bizler üniversiteler, aydınlar, gençler olarak bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgiliyiz" dedi.
     Kırıkkale Üniversitesi öğrenci temsilcileriyle üniversitenin kültür merkezinde bir araya gelen Çetinsaya, yaptığı konuşmada, "Türkiyenin bütün bölgelerine gidip, çevre illerdeki rektör arkadaşlarımızı çağırıp, sohbet ederek üniversitelerin sorunlarını tartışıyoruz. Bu ziyaretler vesilesiyle hepsi olmasa da bir grup öğrenci ve öğretim üyesi arkadaşlarımla toplantı gerçekleştirmeye dikkat ediyorum. Sorunları yüz yüze konuşmak, onların problemlerini dinlemek, mümkünse soruları anında cevaplamaya çalışmak, sorunları nasıl çözeceğimize dair istişare etmek gerçekten çok yararlı oluyor. Umarım onlar için de yararlı olur" diye konuştu.
     Bu toplantılardan çok sayıda öğrencinin istifade ettiğini belirten Çetinsaya, "Yükseköğretim oranımızın büyümesi konusunda onların fikirlerini dinlemek önemli olacaktır" ifadesini kullandı.
     Türkiyenin önemli sosyal ve siyasi süreçlerden geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Çetinsaya, şöyle devam etti:
     "Bu konuda da arkadaşlarımın sorularını cevaplamak, görüşlerini dinlemek isterim. Bizler üniversiteler, aydınlar, gençler olarak bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgiliyiz. Birey, vatandaş, aydın, öğrenci olarak tabii ki bu meseleleri de konuşacağız. Bu sürece nasıl pozitif katkıda bulunuruz, bunları da değerlendireceğiz. Üniversitelerin en önemli fonksiyonları, topluma hizmet fonksiyonlarıdır."
     Çetinsaya, toplantının ardından öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Bu toplantı, basına kapalı gerçekleşti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Çetinsaya, Kırıkkalede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER