YÖK Başkanı Çetinsaya Diyarbakırda:

YÖK Başkanı Çetinsaya Diyarbakırda: "Batmanda karakol olarak inşa edilen binanın artık misafirhane olmasına karar verilmiş. Çözüm süreciyle ilgili umutların nasıl yeşerdiğini bundan daha güzel özetleyen bir şey olamaz" (F


DİYARBAKIR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine ilişkin, "Batmanda karakol olarak inşa edilen binanın artık misafirhane olmasına karar verilmiş. Çözüm süreciyle ilgili umutların nasıl yeşerdiğini bundan daha güzel özetleyen bir şey olamaz" dedi.
     YÖK üyelerinden oluşan heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakıra gelen Çetinsaya, valiliği ziyaretinde Vali Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve üniversitenin yöneticileri tarafından karşılandı.
     Çetinsaya, valilik çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, temasları kapsamında ziyaret edecekleri Hakkariye hava muhalefeti nedeniyle gidemediklerini, bu nedenle Diyarbakıra geldiklerini söyledi.
     "5 Nisanda Elazığdan başladığımız bir yolculuktu bu ziyaretler" diyen Çetinsaya, farklı şehirlerdeki programların ardından bu hafta Batman, Siirt ve Şırnakı ziyaret ettiklerini belirtti.
     Çetinsaya, yarın DÜde öğrenciler, öğretim üyeleri ve senato üyeleri ile bir araya geleceklerini kaydederek, bu ziyaretleri, üniversiteleri yerinde görmek, insanlarla yüz yüze görüşmek ve çözüm sürecine üniversitelerin vereceği katkıları tartışmak bakımından çok yararlı bulduğunu vurguladı.
     Bugüne kadar gerçekleştirilen toplantılardan çok verim aldıklarına ifade eden Çetinsaya, yarın gezilerinin birinci kısmını Diyarbakırda sona erdireceklerini söyledi.
     Çetinsaya, ziyaret ettiği Batman, Siirt ve Şırnakta çözüm sürecine ilişkin insanların zihninde hiç bir tereddüt görmediğini ifade ederek, şöyle dedi:
     "Süreçle ilgili, hem sivil toplum kuruluşları hem öğrenciler hem de öğretim üyeleri ile olan görüşmelerde, insanların zihninde en ufak bir şüphe yoktu. Batmanda karakol olarak inşa edilen binanın artık misafirhane olmasına karar verilmiş. Çözüm süreciyle ilgili umutların nasıl yeşerdiğini bundan daha güzel özetleyen bir şey olamaz sanırım."
     Haziranın ilk haftasında Van ve çevresindeki illeri ziyaret edeceklerini kaydeden Çetinsaya, Vana genel kurul üyeleriyle gideceklerini, bu vesile ile çevre illere de birer günlük ziyaretler gerçekleştireceğini belirtti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Çetinsaya Diyarbakırda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER