Yönetmen Tunca Yönderin sağlık durumu

Yönetmen Tunca Yönderin sağlık durumu -Bir süre önce felç geçiren ve Kocaelideki özel bir hastanede tedavi gören Yönderin sağlık durumu iyiye gidiyor


KOCAELİ (A.A) - Yaklaşık bir yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele eden ve geçen ay felç geçiren yönetmen, Tunca Yönderin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
     Datçada oğluyla birlikte yaşayan Yönder, geçen ay felç geçirmesi üzerine İzmitteki Romatem Fizik Tedavi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Burada nöroloji ve fizik tedavi uzmanları tarafından 1 aydır tedavisi yapılan Yönderin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
     Yönderin tedavisiyle ilgilenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yönderin hastaneye Parkinson benzeri felç şikayeti ile geldiğini belirterek, Yönderin aynı zamanda bel ve boyunda kireçleme ile fıtıkların mevcut olduğunu söyledi.
     Yöndere önce rehabilitasyon tedavisi uyguladıklarını anlatan Özkul, Yürüyüş bozukluğu mevcuttu, hastamıza yürüyüş egzersizleri, denge egzersizlikleri, konuşma terapisi uyguladık. Bu tedavilerimiz devam ediyor. Hastamız ilk geldiğinde hiç konuşamıyordu. Şimdi az da olsa konuşuyor. Yürüyüşünde önemli mesafe katedildi. Tunca beyin hayati bir tehlikesi yok. 1 hafta 10 gün sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Çocuklarımdan soran olmadı
    
     Her geçen gün kendisini iyi hissettiğini dile getiren Yönder ise 3ü üvey olmak üzere 4 çocuğundan hiçbirinin kendisini arayıp sormadığını ifade etti.
     Kimsenin gelmesini de istemediğini anlatan Yönder, bu güne kadar yüzlerce oyuncu ve yönetmen yetiştirdiğini ancak hastalandığından bu yana sadece Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) Başkanı Yılmaz Atadeniz ile bir kaç arkadaşının kendisini ziyaret ederek destek verdiğini kaydetti.
     Yönder, tedavi masraflarını hastane tarafından karşılandığını ifade ederek, iyileştikten sonra Datçadaki evinde yaşamını sürdüreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yönetmen Tunca Yönderin sağlık durumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER