Yozgatta İletişim Araçları Kullanılarak Dolandırıcılık konlu

Yozgatta İletişim Araçları Kullanılarak Dolandırıcılık konlu seminer -Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz: -Son bir hafta içerisinde emniyet müdürlüğümüzde bir kaç tane müdürü, arkadaşımızı dolandırmaya kalkıştılar -Ciddi anlamda


YOZGAT (A.A) - Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, iletişim araçlarını kullanarak dolandırıcılık yapanların son bir hafta içerisinde emniyet müdürlüğünde görev yapan bir kaç kişiyi dolandırmaya çalıştıklarını belirterek, Ciddi anlamda teknolojiyi kullansalar da aynı teknolojiye sahip olduğumuzu onların da bilmeleri lazım dedi.
     Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen İletişim araçları kullanılarak dolandırıcılık konulu seminerde yaptığı konuşmada, para ve kontör dolandırıcılarının farklı yöntemler geliştirdiğine dikkati çekti.
     Dolandırıcıların özellikle sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu kurumlarının yetkililerini dolandırmaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, İletişim araçları kullanılarak insanlarımız dolandırılıyor. Son bir hafta içerisinde emniyet müdürlüğümüzde bir kaç tane müdürü, arkadaşımızı dolandırmaya kalkıştılar. Her gün bir kaç tane insanımızın canı yanıyor dedi.
     Yılmaz, dolandırıcıların sürekli yöntem değiştirdiklerini belirterek, Dolandırıcılar cep telefonundan aradıkları vatandaşlara banka hesaplarının kopyalandığını söylüyorlar. Terör örgütüne sizin hesaptan ciddi bir para aktarıldı. Sizi aklamamız için şu kadar para gönder diyorlar. Devletin hiç bir kurumu asker, polis, savcı hakim kimliğiyle sizden para talep etmez. Geçen yıl vali yardımcılarımızın birinin ismiyle bir iş adamımızı aynı yöntemle dolandırdılar diye konuştu.
     Dolandırıcıların kullandığı yöntemlerden birinin de önemli bir kişinin eşinin telefonla taciz edildiği olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları anlattı:
     Başsavcının, valinin, emniyet müdürünün ya da albayın eşine senin telefondan taciz mesajı çekildi. Seni aklamamız için kontör yükle diyorlar. Taktik bu. Bu yöntemi çok kullanıyorlar. Böyle bir durumda ilk işimiz en yakın polise müracaat etmek olmalı. Gidemezsek eğer, 155 Polis İhbar Hattını bilgilendirmek lazım. Bir başka taktik ise promosyon amaçlı ürün kazandınız diyorlar. Bizim şube müdürümüze gönderilen mesajda, altın kazandınız şu numarayı arayın yazıyordu. O numara arandığında telefon hattı borçlandırılıyor.
    
     -4 bin 500 telefon hattı çıktı-
    
     Yılmaz, Şanlıurfada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevi yaptığını belirterek, Bu tür suç gruplarına karşı ilk operasyonu geçmişte Şanlıurfada biz yapmıştık. 5 ayrı operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda yakalanan bir kişiden 4 bin 500 telefon hattı çıkmıştı. Bunlar Şanlıurfanın Akçakale ve Suruç ilçesi ağırlıklıydı. Şu an Türkiyenin her ilinde böyle suç grupları türedi. Bu iş Şanlıurfa dışına çıktı dedi.
     İnsanların cep telefonuyla aranarak endişeye sevk edildiğini anlatan Yılmaz, bir telefon numarasının önündeki ve sonundaki tüm seri numaraların dolandırıcılarca rastgele arandığını bildirdi.
     Dolandırıcıların teknolojiyi iyi kullandığına dikkati çeken Yılmaz, Zarf atarak karşıyı konuşturuyorlar. İsmini alıp sohbete devam edip uyanıklık yapıyorlar. Bilişim ve internet ortamı, bankamatikten ödeme yapılıyor. Şahıs farkettiğinde de ortadan kayboluyorlar dedi.
     Yılmaz, dolandırıcıların banka hesaplarındaki hareketliliğin yüksek olduğunu kaydederek, Operasyonlarda yakalananların hesaplarına el koyduğumuzda paraların farklı isimler üzerine aktarıldığını görüyoruz. Para hareketliliği çok yüksek. Çete başlarına hesap üzerinden bu paralar ulaşıyor. Para aktararak hedef şaşırtma niyetindeler. Ciddi anlamda teknolojiyi kullansalar da aynı teknolojiye sahip olduğumuzu onların da bilmeleri lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yozgatta İletişim Araçları Kullanılarak Dolandırıcılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER