Yurtta yılbaşı manzaraları

Yurtta yılbaşı manzaraları -Vatandaşlar yurdun dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle yeni yıla girmenin sevincini yaşadı


BİLECİK (A.A) - Yeni yıl coşkusu ülkede farklı manzaralara sahne oldu. Vatandaşlar yurdun dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle yeni yıla girmenin sevincini yaşadı
    
     -Adana-
    
     Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Meydanında DJ müziği eşliğinde gerçekleştirilen yılbaşı etkinliği için 15 metre büyüklüğünde ağaç kuruldu. Çam ağacına benzetilen koni şeklindeki 52 basamaklı iskeleden oluşan yılbaşı ağacına, kırmızı renkli yaklaşık 2 bin 500 çiçek yerleştirildi.
     İç kısmı da ışıklandırılan ağacın üst kısmına ise 2012 yılını simgeleyen, kayan yıldız konuldu. Akşam saatlerinden itibaren meydanda toplanan çok sayıda vatandaş, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Yılbaşına doğru geri sayımın ardından havaifişek gösterileri sunuldu.
     Polis ekipleri de meydanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Asayiş, Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 250 polis, meydanda görev alırken, MOBESE ve Foto Film Şube Müdürlüğüne ait kameralarla da şüpheliler tespit edildi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eşi Aylin Coş ile Fatih Polis Merkezinde yeni yılı karşıladı. Vali Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte polis merkezini gezerek, polislerle sohbet etti.
     Coş, burada yaptığı açıklamada, vatandaşların gönül rahatlığıyla eğlenmeleri, yataklarında uyumaları, huzur içinde sokaklarda dolaşmaları için polisin gece gündüz çalıştığını vurguladı.
     Huzurevinde ise yaşlılara özel eğlence düzenlendi. Gönül Savaş Uytun Korosu tarafından yaşlılara mini konser verildi. Yılbaşı pastası kesen huzurevi sakinleri daha sonra müzik eşliğinde danslar edip, halay çekti.
     Gecenin ilerleyen saatlerinde ise huzurevi sakinlerine çeşitli hediyelerin verildiği tombala çekilişi yapıldı.
    
     -Şanlıurfa-
    
     Siverekte bazı vatandaşlar önceki yıllarda olduğu gibi yeni yılı silah ve havai fişek gösterisiyle kutladı.
     İlçede güvenlik güçlerince yapılan uyarıya rağmen yeni yılın ilk dakikalarından itibaren mahallelerden silah sesi duyulmaya başlandı. Dakikalarca süren silah sesinin geldiği noktalara polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri, silah sıkan vatandaşların tespiti için çalışma yaptı.
     Kimi vatandaşlar ilçenin yüksek noktalarından atılan havai fişek gösterisini izleyerek yeni yılı kutladı.
    
     -Hatay-
    
     Hatayın İskenderun ilçesinde Suriyeliler yeni yılı halay çekerek ve dans ederek karşıladı.
     İskenderun Belediyesi yeni yıl dolayısıyla Anıt Alanında özel bir program hazırladı. Kutlamalar kapsamında havai fişek gösterileri yapılırken dilek fenerleri havaya bırakıldı.
     Düzenlenene kutlama etkinliklerine katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak barış, sevgi ve huzur dolu bir dünya dileğinde bulundu.
     Yapılan konuşmanın ardından ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve İskenderunda kalan Suriyelilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çalan müzik eşliğinde eğlenerek yeni yılı kutladı.
     Suriyeliler, halaylar çekti, Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans etti.
    
     -Kayseri-
    
     Yeni yılı 3 bin 916 rakımlı Erciyes Dağında karşılamak isteyen yerli ve yabancı turistler, 2013e dağın eteklerinde halay çekerek ve pistlerde kayarak girdi.
     Türkiyenin önemli kış turizm merkezlerinden olma yolunda ilerleyen Erciyes Dağı, yılbaşında yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı.
     Aileleri ile birlikte dağın eteklerine gelenler, pistlerde kayak yaptılar, çocuklarıyla kartopu oynadılar.
     2012nin son saniyelerinde ise tatilciler, konfetiler atıp ellerindeki maytapları yakarak 2013ye merhaba dedi.
     Halay çekip, oyun havası eşliğinde oynayan tatilciler, yeni yılın tüm dünyaya barış getirmesi dileğinde bulundular.
     Ayrıca Cumhuriyet Meydanına toplanan vatandaşlar da çeşitli eğlencelerle yeni yılı kutlarken, fener gösterileri yapıldı.
     Öte yandan Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Erciyes Dağına çıkan yolda alkol kontrolü yaparak, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
    
     -Bilecik-
    
     Bilecikte Sosyal Gelişim Enstitüsü Derneğine üye bir grup yeni yıla dilek tutarak uçurdukları fenerlerle girdiler.
     Pelitözü Göletindeki etkinlikte dernek üyelerinden bazı öğrenciler final sınavlarının kolay olmasını diledi, bazıları 2013 yılında engelliler için engelin olmadığı bir yaşam dilerken, bazı üyeler de yeni yılın, güçlü bir Türkiye ve Filistine bağımsızlık getirmesi dileğinde bulundu.
     Dernek Başkanı Dr. Ali Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını, yeni yıla da değişik bir çalışmayla girmek istediklerini belirtti.
     Dernek olarak 2013 yılının mutluluk, sağlık ve barış getirmesi için gökyüzüne dilek feneri bıraktıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:
     Bu gece, özgür bir Filistin için, güçlü bir Türkiye için, engelsiz bir dünya için mutlu bir 2013 yılı diliyoruz. Bilecike Türkiyeye ve tüm dünyaya bu dilek ve temennilerimizin ulaşması için dilek fenerlerimizi gökyüzüne bırakıyoruz dedi.
     Şeyh Edebali Üniversitesi-nde eğitim gören bir grup öğrenci ise dilek fenerlerini bırakırken 2013 yılında finallerden geçmeyi ve başarılı bir şekilde mezun olmayı dilediklerini ifade ettiler.
     Dernek üyeleri ve öğrenciler,dilek ve temennilerinin ardından hep birlikte dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.
    
     -Erzurum-
    
     Hava sıcaklığının eksi 24 dereceye kadar düştüğü Palandöken Kayak Merkezinde farklı ülkelerden gelen turistler Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans ederek yeni yılı kutladı.
     Xanadu ve Polat Otelde düzenlenen yılbaşı eğlencelerinde, otelleri dolduran Polonya, Ukrayna, İngiltere ve Rusyalı konuklara yönelik farklı organizasyonlar yapıldı.
     Hava sıcaklığının eksi 24 dereceye kadar düşmesine rağmen soğuk havaya aldırış etmeyen konuklar, Türkiyede önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandökende yeni yıla eğlenerek girdi.
     Salonlarda düzenlenen eğlence programlarının ardından verandaya çıkan konuklar, Xanadu Kayak Okulu takımında yer alan öğretmenler tarafından hazırlanan kayak şovunu izledi.
     Havai fişek gösterileri eşliğinde farklı ülkelerden gelen turistler, iyi niyet feneri adını dilek balonları gök yüzüne uçurdu. Palandöken semalarında süzülen dilek balonlarını izleyen konuklar, soğuk havaya rağmen Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans ederek, yeni yıla kutladı.
     Erzurumlu heykeltıraşlar Gökhan Taş ile Muhammet Hanifi Zenginin yılbaşı için özel hazırladığı buzdan bar da turistlerin ilgi odağı oldu.
    
     -İzmir-
    
     İzmirliler, 2013 yılına, Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalarla girdi.
     Yılbaşı için özel olarak süslenen Cumhuriyet Meydanı akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına yaklaştıkça kutlamaların yapıldığı alan tamamen doldu. Kıraçın konser verdiği yılbaşı kutlamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vatandaşların yeni yılını kutladı. Kocaoğlu, Yeni yılınızı kutluyorum. 2013 yılında hem İzmire hem komşularımıza hem de tüm Dünya insanlığına barış mutluluk ve huzur gelmesini diliyorum dedi.
     Meydanda toplanan kalabalık daha sonra 10dan geriye sayarak yeni yıla girdi. Kocaoğlu da şarkıcı Kıraçla birlikte vatandaşlara eşlik etti. Yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte meşaleler yakan ve 2013e birbirlerine sarılarak giren vatandaşlar daha sonra havai fişek gösterisini izledi.
     Yılbaşı kutlamalarının yoğunlaştığı bölgelerde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
    
     -Gümüşhane-
    
     Gümüşhanenin Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağındaki kayak tesisleri yeni yılda vatandaşların adeta ilgi odağı oldu.
     Yöresel türküler eşliğinde kemençe ile birlikte horon oynayan vatandaşlar, tesis dışında yakılan büyük bir ateşin çevresinde toplanarak yeni yıla girdiler.
     Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü bölgede ayrıca havai fişek gösterileri yapıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yurtta yılbaşı manzaraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER