Yürüyebilmesi için gereken ameliyatlardan ilkini oldu

Yürüyebilmesi için gereken ameliyatlardan ilkini oldu -Rizenin Çayeli ilçesinde ameliyat olabilmesi için sınıf arkadaşlarının yardım kampanyası başlattığı bedensel engelli Şevval Gerz, ameliyat oldu


RİZE (A.A) - Rizenin Çayeli ilçesinde ameliyat olabilmesi için sınıf arkadaşlarının yardım kampanyası başlattığı bedensel engelli Şevval Gerz, ameliyat oldu.
     İlçedeki 9 Mart İlkokulu 4. sınıfta okuyan 9 yaşındaki Şevval Gerzin bedensel engelinden dolayı tekerlekli sandalye ile okula gelmesine üzülen sınıf arkadaşları, sınıf öğretmenleri Suna Hürremoğlunun desteğiyle Çayeli Kaymakamlığından izin alarak yardım kampanyası başlattı.
     Yaklaşık bir ay önce başlattıkları kampanya kapsamında kermes açan Hürremoğlu ve öğrenciler, maddi durumu elverişli olmadığı belirtilen Şevval Gerzin ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla oyuncak, kitap ve giysi sattıkları kermeste 3 bin lira topladı.
     Hayırseverlerin de destek verdiği kampanya sonunda öğrenciler, Şevvalin tedavisi için gereken 55 bin lirayı toplamayı başardı. Paranın toplanmasının ardından İstanbula giden Şevval, 31 Ocakta, özel bir hastanede sağlığına kavuşması için yapılması gereken 3 ameliyattan ilkini oldu.
     Başarılı geçen operasyonun ardından Çayeline dönen Gerzin bacaklarındaki alçıların 18 Martta çıkarılacağı, doktor kontrolünün ardından ikinci ameliyatı için tarih belirleneceği öğrenildi.
     Şevval Gerz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyebilmesi için 3 ameliyat olması gerektiğini, bunlardan ilkini olduğunu söyledi.
     Kendisine maddi ve manevi destek olan Çayeli halkına teşekkür eden Gerz, Benim için kermesler düzenleyerek oyuncaklarını, kitaplarını satan tüm okul arkadaşlarıma, okul müdürümüze, tüm öğretmenlerime, Okul Aile Birliği başkanına çok teşekkür ediyorum. Özellikle beni hem öğretmen hem de anne şefkatiyle bağrına basan, adeta ikinci annem olan Suna öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, biz engellileri öz kardeşi gibi bağrına bastığı için çok teşekkür ediyorum. Rizeye geldiği zaman okulumuzu ziyaret etmesini istiyorum. Allah herkesten razı olsun dedi.
     Şevvalin sınıf arkadaşı Zehra Küçükahmet ise Şevvali yarı yolda bırakmayacaklarını, yürümesi için gerekli desteği yapacaklarını belirterek, Şevval 3 ameliyat olacaktı. Bir tanesini oldu. Geriye iki ameliyatı kaldı. Şevvale bir tane tavsiyem var. Korkmasın ve ameliyatlarını olsun. Gelecekte belki de bizimle yürüyüp, koşup, eğlenip ve oyun oynayabilecek dedi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yürüyebilmesi için gereken ameliyatlardan ilkini oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER