Yürüyüşçülerin Balkan Şampiyonası hedefi; en az

Yürüyüşçülerin Balkan Şampiyonası hedefi; en az 5 altın -Ayvalıkta 20 Nisanda gerçekleştirilecek şampiyonaya hazırlanan Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takımı, en az 5 altın madalya kazanmayı amaçlıyor -Başantrenör Tatar:


BALIKESİR (A.A) - Hakan Firik - Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takımı, 20 Nisanda Balıkesirin Ayvalık ilçesinde yapılacak Balkan Yürüyüş Şampiyonasında en az 5 altın madalya kazanmayı hedefliyor.
     İlçeye bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı plajlar bölgesinde kamp yapan Milli Takımın 35 sporcusu, 7 antrenör gözetiminde her gün çift antrenmanla şampiyonaya hazırlanıyor.
     Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistandan 75 sporcunun katılacağı şampiyona, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek.
     Milli Takım Başantrenörü Sabahattin Tatar, AA muhabirine, Türkiyede yürüyüş sporunun gelişmesinin yanında sporcu ve antrenörler arasında birlik ve beraberlik duygularının artırılmasını amaçladıklarını söyledi.
     Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzinin destekleriyle Ayvalıkta ilk kez uluslararası bir spor organizasyonu yapılacağını belirten Tatar, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını anlattı.
     Kampa, daha önce Ayvalıkta gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcuların alındığını dile getiren Tatar, şöyle konuştu:
     "Türkiyenin dört bir yanından gelen sporcularımızla Milli Takım çatısı altında birleştik, buluştuk. İnşallah cumartesi günü bunun meyvelerini alacağız. Çalışmalarımızı, madalyalarla süsleyeceğiz. Burada sadece sporu değil, kültürü, dostluğu paylaşmış olacağız. Bunun akabinde Avrupa Şampiyonası var. Buna da çok ciddi şekilde hazırlanmaktayız. Balkan Şampiyonasında madalya değil, madalyalar alacağımıza inanıyorum."
     Konya Bölgesi Atletizm Takım Antrenörü Hakan Ertaş da Konyada yetişen bir sporcuyu Milli Takıma kazandırdıklarını ifade etti.
     İllerinde bu sporun yeni başladığını belirten Ertaş, gelecek yıllarda Milli Takıma daha fazla sporcu göndermeyi hedeflediklerini vurguladı.
     Aksaray Bölgesi Atletizm Takım Antrenörü Hatice Yıldız, şampiyonada Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlandıklarını belirtti.
     Sporcular ise şampiyona için iddialı olduklarını kaydederek, rakipleri karşısında başarılı olup en az 5 altın madalya kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yürüyüşçülerin Balkan Şampiyonası hedefi; en az Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER