Zafer Bayramı mesajları

Zafer Bayramı mesajları -Eskişehir Valisi Koçdemir mesaj yayımladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Koçdemir, mesajında, Türk milletinin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele örneği vererek Kurtuluş Savaşını sona erdiren 30 Ağustos Zaferinin 90. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığı bildirdi.
     Bu zaferin Anadolu insanının topyekün verdiği onurlu bir mücadelenin sonucu olduğu belirten Koçdemir, şunları kaydetti:
     Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milleti, Büyük Atatürkün önderliğinde varoluş mücadelesi vermiş ve vatan yaptığı bu topraklarda, sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, bir milletin yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine tüm varlığını ortaya koyarak hürriyetinin ve bağımsızlığının bedelini ödemesinin ifadesidir. Milletimizin ve bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortaya koyduğu bu ruh ve şuur her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
    
     -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca
    
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, birçok şanlı zaferin sahibi olan necip Türk milletinin bağımsızlığı için fedakârlıktan asla ödün vermediğini dile getirdi.
     Koca, tüm dünyanın hayranlığını kazanan yüksek şuur ve değerin 30 Ağustosta da açığa çıktığını belirterek, kazanılan bu zaferin ardından düşmanın Anadolu coğrafyasından çıkartıldığını ve milletin rahat bir nefes aldığını kaydetti.
     Zaferin, düşmana Anadolu coğrafyasına savaşla sahip olunamayacağını gösterdiğini anlatan Koca, Bu gün bağımsız ve kalkınmış olan Türkiye, o gün fedakarlık gösteren ecdadımızın eseridir. Bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla yad ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum ifadelerini kullandı.
    
     -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman Türk ordusunun, 90 yıl önce kazanılan zaferle ulusun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurarak, Anadolu coğrafyasında laik, demokratik ve çağdaş bir cumhuriyetin kurulmasını sağlayacak süreci başlattığını bildirdi.
     Cumhuriyetin, çağdaş ve laik bir hukuk düzeni içinde sonsuza dek yaşatmanın herkesin birinci görevi olmak zorunda olduğunu anlatan Büyükerşen, şunları kaydetti:
     Ulusal bağımsızlığımızı sonsuza dek yaşatmanın şartı, çağdaşlık yolunda Atatürk devrimlerinin ışığında, azimle ilerlemekten geçmektedir. Bize bu günü armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile haklılığının verdiği inançla gözünü kırpmadan şehit olan aziz askerlerimize olan borcumuzu ödemek için, onların yurdumuz üzerinde gözü olan emperyalist güçlere verdiği dersi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Zafer Bayramımızın 90. yıl dönümünde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düşen aziz askerlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
    
     -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 30 Ağustosun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolda önemli tarihlerden biri olduğunu ifade etti.
     Anadolunun düşman işgalinden kurtuluşunun sağlanması, çağdaş ve laik cumhuriyete giden yolun aralanıp, zaferle taçlandırılmasının bu 30 Ağustos ile mümkün olduğunu dile getiren Ataç, şunları bildirdi:
     Atatürkün Samsuna ayak bastığı 19 Mayıs 1919 canlılık kazanan bir ulusun uyanışı, 26 Ağustos 1922de başlayıp, 30 Ağustosta düşmanın yenilgiye uğratılmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu için koşulların oluşmasını sağlamıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Eskişehirli hemşehrilerime ve tüm ulusumuza kutlu olsun.
    
     -AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın
    
     Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 90 yıl önce büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde kazanılan büyük zafer ile bağımsızlığın ve milli hakimiyetin, millete müjdelendiğini kaydetti.
     Türk milleti ve onun eşsiz kahramanlarının bu zaferle bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, bayrağının indirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu destansı zaferin ardından geçen süreçte ülkemiz bugün geldiği noktada dünyanın saygın devletleri arasında yerini almıştır. Bizlere bu değerli armağanı sunan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile gözünü kırpmadan şehit olan aziz askerlerimize borcumuzu ödemek için onların çizdiği yolda emin adımlarla yürümeliyiz. Bu düşüncelerle bayrağımız altında özgürce yaşamamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
    
     -BBP İl Başkanı Akdoğan
    
     Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, dünyanın en köklü, en muzaffer topluluklarından biri olan aziz Türk milletinin, kahraman orduyla bütünleşerek emperyalist devletlere karşı verdiği emsalsiz mücadelenin yıl dönümünü büyük bir onur, mutluluk ve heyecanla idrak ettiklerini bildirdi.
     Akdoğan, 30 Ağustos Zaferinin birçok önemli yönünün bulunduğunu belirterek, Başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve ahirete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Birliğimize kastedenler bilmelidirler ki, Türk milletinin birliğini kimse bozamayacaktır. Dış güçlerin maşası olanlar dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı milletimizden ve kahraman güvenlik güçlerimizden alacaklardır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Bayramı mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER