Zafer Havalimanında bilgilendirme toplantısı

Zafer Havalimanında bilgilendirme toplantısı -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -Afyonkarahisarın hali hazırda başta olmak üzere kiraz ve lokum gibi tüketim ömrü kısa ihracatı yapılan pek çok ürünü var. İnşallah bu


KÜTAHYA (A.A) - Zafer Havalimanını ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürüne ve AK Parti Uşak İl Teşkilatına Zafer Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İÇTAŞ Zafer Havalimanı İşletme Müdürü Nedim Uzunkaya ve Havaş Müdürü Tayfun Özcanlı tarafından havalimanına ilişkin bilgi verildi.
     Uzunkaya, yaptığı konuşmada, havalimanının 3 bin metreye 45 metre beton kaplama bir piste ve gece her türlü uçak inişini sağlayabilecek bir sisteme sahip olduğunu söyledi.
     Olumsuz hava koşullarında uçakların iniş yapmasını olanak veren ILS sisteminin de kısa bir süre sonra kurulacağı bilgisini veren Uzunkaya, şöyle konuştu:
     Zafer Havalimanımıza sis gibi pek çok olumsuz hava koşulunda uçakların iniş yapmasını sağlayacak olan ILS sistemi de kısa bir süre içinde kurulacaktır. ILS cihazının kurulumu ise en geç şubat ayı gibi gerçekleşecek. Cihazın kurulmasından sonra sis olması veya görüşü engelleyici unsurlar Zafer Havalimanı için geçerli olmayacak. THY Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakta tanıtım faaliyetlerine başladı. Şu anda açık hava reklamları olduğunu biliyoruz. Havaşın Kütahyadan Zafer Havalimanına taşıma hizmeti başlamış durumda. 15 lira karşılığında vatandaşlar Kütahyadan Zafer Havalimanına gelebiliyor. Havaşın Afyonkarahisar ve Uşaka hizmet verebilmesi için Ulaştırma Bakanlığından B1 belgesi olarak tanımlanan yetki belgesinin alınması gerekiyor. Sanıyorum 10-15 gün içinde de Havaş, Zafer Havalimanına Afyonkarahisar ve Uşaktan da yolcu taşıma hizmetini vermeye başlayacak.
    
     -Burası bir bölgeye hizmet verecek-
    
     Ürün de, Zafer Havalimanının yurt dışından her yıl memleketlerine gelen on binlerce gurbetçinin Afyonkarahisara ulaşmaları, termal fizik tedavi için yurt dışından hasta gelebilmesi ve başta kiraz ve lokum olmak üzere tüketim ömrü kısa pek çok ihraç ürününün gönderilmesinde Afyonkarahisar için öneminin büyük olduğunu bildirdi.
     Havalimanının yeri konusunda yaşanan tartışmaların bir kenara bırakılarak en fazla seviyede nasıl istifade edilebileceği konusunda çalışılması gerektiğini anlatan Ürün, şunları söyledi:
     Havalimanı bizim büyük bir ihtiyacımızdı, bunu getirebilmek için çok fazla gayret gösterdik. Şimdi bunu Zafer olarak başarabildik. Buna hamdediyoruz. Havalimanını yapan kişi buranın yapılabilmesi için 70 milyon Avro para koyuyor. Bütün bunlar olduktan sonra biz böyle bir güzelliği küçük kaprislere kurban edemeyiz. Burası bir bölge havalimanı ve bölgeye hizmet verecek. Bu noktada Kütahyalı da kullanabilir, Afyonkarahisarlı da.
    
     -Afyonkarahisarın 3te biri merkezi ısıtma sisteminden yararlanıyor-
    
     Ürün, hükümetin teşvik kanunu ile pek çok otelin Afyonkarahisarda termal otel sıfatıyla hizmet vermeye başladığını, ilin termal turizmi potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesinde Zafer Havalimanının müspet katkı yapacağına inandığını vurguladı.
     Afyon Kocatepe Üniversitesinin ev sahipliğinde Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Kongresinin düzenlendiğine işaret eden Ürün, şöyle devam etti:
     ABDden, Rusyadan, Arap ülkelerinden ve Avrupadan pek çok termal sağlık turizmi konusunda uzman Afyonkarahisara gelerek bu kongrede bildiriler sundular. Bunun yanında üniversitemize bir hastane yaptık. GATA sonra Türkiyenin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini unvanına sahip bir hastane bu. Bu hastanenin kurgulanması ise otellerdeki fizik tedavi hizmeti verecek kliniklerin çatı kuruluşu olacak şekilde yapıldı. Şu anda bununla ilgili anlaşmalar yapılarak hukuki zemin hazırlanıyor. Jeotermalden ısınmada yararlanma konusunda Afyonkarahisar ilinin 3te biri merkezi ısıtma sisteminden yararlanıyor. Bunun yanında merkezi sistemden idare edilen sıcak su otellerin kapısının önüne kadar çok uygun bir fiyatla getiriliyor. AFJET isminde Türkiyede bu konuda lider denebilecek bir şirket var. Bu bölgelere ulaşım noktasında gerek demiryolu gerekse karayolu konusunda yapılan çalışmalar var. Bir süre sonra bu termal bölgesine Antalyadan, İstanbuldan ve Ankaradan insanlar hızlı tren ile de inşallah gelebilecek. Diğer tarafta Afyonkarahisarın hali hazırda başta olmak üzere kiraz ve lokum gibi tüketim ömrü kısa ihracatı yapılan pek çok ürünü var. İnşallah bu havalimanıyla daha da fazla ihraç ürünü olacaktır.
     Toplantıya, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, İl Yönetim Kurulu üyeleri Musa Günay, Hamdi Çağrı Koca, AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Kuzubaşı ve Altıntaş Kaymakam Vekili Ahmet Güneri de katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Zafer Havalimanında bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER