Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dağcan: Önümüzdeki günlerde jeopolitik sorunlar nedeniyle yaşanması muhtemel finans daralmasında piyasayı yalnız bırakmama düşüncesindeyiz -Piyasayı yeniden regüle etmek d


GAZİANTEP (A.A) - Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Dağcan, jeopolitik sorunlar nedeniyle yaşanması muhtemel finans daralmasında, piyasayı yalnız bırakmama düşüncesinde olduklarını belirtti.
     Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Dağcan ve beraberindeki üst düzey yöneticiler, GTOyu ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ziraat Bankası yöneticileri, yeni dönemde reel sektöre yönelik uygulamaları hakkında bilgi verdi.
     Yusuf Dağcan, bankalarının yaptığı yeniliklerle daha hızlı ve erişilebilir hale geldiğini belirtti. Reel sektöre yönelik revizyonlar yaptıklarını aktaran Dağcan, personel anlamında da revizyon içerisinde olduklarını, donanımlarının arttığını vurguladı.
     Reel sektöre yönelik yeni alışkanlıklar edindiklerini kaydeden Dağcan, şöyle devam etti:
     Piyasayı yeniden regüle etmek düşüncesindeyiz. Oturarak bankacılık yapma döneminin kapandığının farkındayız. Sadece Gaziantepte reel sektöre hizmet vermek üzere 4 yeni şube oluşturduk. Artık sahadayız. Yola çıktık ve yürüyüşümüze başladık. Doğru yolda inançla yürüyoruz. Bu yolda iş adamlarımızla el ele birlikte yürümek istiyoruz. Hatalarımızı eksiklerimizi, bizlere söyleyeceksiniz, bizler düzelteceğiz. Banka olarak her anlamda yapılanma içerisindeyiz, altyapımızı büyük oranda yeniledik. Bankanın eski görünümünden ve anlayışından hızla uzaklaştık. Önümüzdeki günlerde jeopolitik sorunlar nedeniyle yaşanması muhtemel finans daralmasında piyasayı yalnız bırakmama düşüncesindeyiz. Kısacası biz, sizlerle birlikte olmaya ve hareket etmeye hazırız.
    
     -GTO Başkanı Aslan-
    
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Ziraat ve Halk Bankasının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Ziraat Bankasının geçmişte daha çok tarımsal alanda faaliyet gösterdiğini ve reel sektöre uzak bir yapı içerisinde olduğunu dile getiren Aslan, bankanın son dönemdeki gelişim ve değişimini takdirle gözlemlediklerini ifade etti.
     Reel sektöre sağlanan değişim ve gelişiminin iş dünyasını mutlu ettiğini dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Gaziantep gibi ticaret ve sanayi kentlerinde Ziraat Bankasının reel sektörle iç içe olması, her iki tarafın da faydasına olacaktır. Firmalarımızın finans kaynaklarına kolay ulaşımının sağlanması gerektiğini söylüyoruz. Ziraat Bankasının bu yönde attığı adımlar gelecek için umut verici. Özellikle yabancı ülkelerde iş yapan firmalarımızın teminat mektubu konusunda yaşadığı soruna da çözüm bulunması durumunda önemli bir sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır. İş dünyası, kendisine 1 gelene 10 gider. Bankalar ve yöneticileri bunu asla göz ardı etmemeli.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER