Zonguldakta okul sütü dağıtımı başladı

Zonguldakta okul sütü dağıtımı başladı -Zonguldak Vali Yardımcısı Özdemir: -Toplum olarak sütü son zamanlarda ihmal ediyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Zonguldaktaki okullarda süt dağıtımı başladı.
     Program doğrultusunda Bahçelievler İlkokulunda, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir tarafından öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirildi.
     Vali Yardımcısı Özdemir, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, il genelinde anaokulu ve ilköğretim okullarında süt dağıtımının başladığını söyledi.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programının kentte 2 yıldır sürdürüldüğünü anımsatan Özdemir, Sağlıklı yaşamın yanı sıra zihinsel ve bedensel gelişim için süt en temel gıda maddelerinden birisidir. Sizler anne sütüyle yaşama başlıyorsunuz. Süt ömür boyu alınması gereken bir gıdadır. Biz toplum olarak sütü son zamanlarda ihmal ediyoruz. Sağlıklı yaşamak için mutlaka süt için. Hükümetimiz süt içilmesiyle ilgili çok güzel bir proje başlattı. İlimizde yaklaşık 35 bin öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacak diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de kentte 265 okul merkezinde 35 bin 217 öğrenciye, ikinci dönem itibariyle süt dağıtımına başladığını belirterek, İl genelinde 3 bin 600 öğrencinin velisi bize çocuklarının alerjisi olduğunu bildirdi. Bundan dolayı bu öğrencilere süt dağıtımı yapılmayacak. Ama ilerleyen günlerde aileler isterse bu öğrencilerimize süt dağıtacağız. Bu proje sayesinde öğrencilerimizin süt içme alışkanlığını edinmelerini amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz sütlerini içerlerse önümüzdeki yıllarda çeşitli hastalıklara yakalanmazlar diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta okul sütü dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER