Yozgat'ta 5 hafız öğrenci düzenlenen programla icazetlerini aldı

Yozgat'ta 5 hafız öğrenci düzenlenen programla icazetlerini aldı

Yozgat'ın Çekerek İlçe Müftülüğü tarafından Ravza Kız Kur'an Kursu'nu tamamlayan 5 hafız öğrenci düzenlenen programda icazetlerini aldı.

İlçede, 2013 yılında 15 kız öğrenci ile hafızlık eğitimine başlayan Ravza Hafızlık Kız Kur'an Kursu, 51 öğrencisi ile eğitimlerine devam ediyor. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Çekerek Beyaz İnci Düğün Sarayı'nda düzenlenen törenle icazetlerini aldı. Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği icazet programı, Beyyurdu Köyü Camii İmamı Murat Onar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz'ın, 'Hafızlık ve Kur'an Eğitimi' konulu seminer verdi.

Vali Abdulkadir Yazıcı da yaptığı konuşmasında Çekerek ilçesinde düzenlenen manevi değeri yüksek olan programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Yazıcı, şunları kaydetti: "Bir şey çok az ise kıymetlidir. Kömür madeni fazla olduğu için tonla satılır, altın madeni ise az olduğu için gramla satılır. Çekerek ilçemiz bize unuttuğumuz güzelliklerimizi hatırlattı. Bunlardan biri de hafız yetiştirme konusunda ki hassasiyetimiz. İçerisinde bulunduğumuz manzara, bu tarz eğitim ve Çekerek insanının bu güzel teveccühü hakikaten istisnai bir durum. İlimizin bu güzel ilçesinde 51 bayan hafızlık öğrencisinin hafızlık eğitimi alıyor olması her türlü takdirin üstünde çok istisnai bir durum. Ben inanıyorum ki bugün çok yoğun duygular yaşadığımız bu icazet merasimi Yozgat insanının içerisinde ayrı bir yer tutacaktır. 5 hafızımızın icazetinden sonra inşallah bu hafızlık müessesesine itibar eden kursiyer sayımız artacaktır. Yine evladını hafız yetiştirmek isteyen annelerimiz ve babalarımız ayrı bir şevk ile bu işe önem vereceklerdir."

HAFIZLIK MÜESSESESİ ÜLKENİN SİGORTASIDIR

Hafızlık müessesinin ülkenin sigortası olduğunu söyleyen Vali Yazıcı "Çekerek'te manevi duyguları yüksek, çok samimi bir atmosfer var. Çekerek insanından sürekli olumlu enerji alıyoruz. Burada bu ve buna benzer faaliyetler vesilesiyle, daha farklı güzellikler meydana gelecek ve oluşacaktır. Hafızlarımız ülkemizin sigortasıdır. İnşallah burada eğitim gören 51 hafız adayımızda Çekerek'in hayat sigortası olacak, bu güzel ilçemizin sel, taşkın ve zelzele gibi doğal afetlere karşı korunmasına vesile olacaktır. Sayılarının daha da artmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta 5 hafız öğrenci düzenlenen programla icazetlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER