Yunanistan'da BED binasına saldırıp, Sadık Ahmet'in arabasını çaldılar

Yunanistan'da BED binasına saldırıp, Sadık Ahmet'in arabasını çaldılar

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, Yunanistan'daki Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'nin yeni merkez binasına düzenlenen saldırı ile DEB'in merhum lideri Dr. Sadık Ahmet'in kaza yaptığı aracın çalınmasına tepki gösterdi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Batı Trakya Türklerinin hukuk çerçevesinde sürdürdüğü haklı mücadelesinin hiçbir güç veya unsur tarafından yolundan çıkartılamayacağına dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi: "Yeni yerine taşınma hazırlıkları yapan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'nin düzenleme aşamasındaki Genel Merkez binasına dün gece kendilerini 'Trakya'nın Bekçileri' diye adlandıran karanlık faşist bir grup tarafından elim bir saldırı düzenlendiğini, binanın camlarının kırıldığını, bina içerisindeki elektronik eşyaların parçalandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu saldırıda Batı Trakya Türklerinin sembol ismi, DEB Partisinin kurucusu, merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet adına oluşturulmaya çalışılan bölüme ve genel merkezin diğer alanlarına büyük zarar verilmiş, merhum liderimizin ailesi ile birlikte elim trafik kazasını geçirdiği araç çalınmıştır. Batı Trakya Türkleri için manevi değeri ölçülemeyecek kadar büyük olan merhum liderimizin aracı yerinden bir vinç aracılığı ile kaldırılabileceği gerçeği karşısında yapılan saldırının ne kadar planlı ve Batı Trakya Türkleri arasında infial yaratmak adına gerçekleştirildiği aşikardır. Fakat Batı Trakya Türkleri tarihin her döneminde olduğu gibi yine sağduyu ile hareket edecek, bu haksız tahriklere kapılmayacak ve kendilerinin çekilmeye çalışıldığı ateş çemberinin içine girmeyeceklerdir. Yetkili mercilerden acilen olayı aydınlatmalarını ve suçluları adalet önüne çıkarmalarını beklediğimizi belirtmek isteriz."
CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'da BED binasına saldırıp, Sadık Ahmet'in... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER