Yürekleri burkan sır

Terör örgütü IŞİD’in, Paris saldırısında katlettiği 129 kişiden biri olan Türk kızı Elif Doğan’ın her ay aldığı maaşın 4’te birini 3 Müslüman kız öğrenciye burs olarak verdiği ortaya çıktı.

Yürekleri burkan sır

IŞİD terör örgütünün Paris’te 14 Kasım eylemlerinde katlettiği Türk asıllı Belçika vatandaşı 28 yaşındaki Elif Doğan’ın, aldığı 2 bin euro maaşın 500’ünü her ay Senegal’de üniversite eğitimi gören 3 Müslüman öğrenciye gönderdiği belirlendi.

Elif’le ilgili bu gerçek, ailesine hüzünlü gurur yaşattı. Elif Doğan, erkek arkadaşıyla birlikte kafeteryada oturduğu sırada düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Doğan’ın ailesi, acı haberi bir yıl önce yerleştikleri İzmir’de aldı.

KIZLARI İÇİN BURS VERECEKLER
Lise yıllarında da Senegal’e gidip çeşitli kurumlar adına burada Fransızca dersleri veren Elif’in yardımlarından yeni haberdar olan ailesi, buruk bir gurur yaşadı. Baba Kemal Doğan, ailesiyle konuşup Fransa’nın vereceği ileri sürülen 30 bin euro tazminatı da ihtiyacı olan öğrencilere, kızı adına, burs olarak dağıtmaya karar verdi. Aile ayrıca, kızlarının Belçika’daki arkadaşları aracılığıyla da vakıf kuracak. Kurulacak vakfın da yine Elif Doğan adına, burs faaliyetlerini yürütmesinin planlandığı kaydedildi.

BANKA KAYITLARINDAKİ GERÇEK
Elif Doğan’ın varis- leri durumundaki babası Kemal Doğan ve ailesi, cenaze töreni sonrasında savcılıkta yasal işlemlerini başlatmıştı. Kızları Elif’in, banka hesap bilgilerini alan ailesi, kızlarının çalıştığı şirketten aldığı paranın 500 euro’sunu 3 Müslüman öğrenciye eğitim bursu olarak gönderdiğini öğrendi.

KIZIYLA GURUR DUYDU
Baba Kemal Doğan, şöyle dedi: “Her insanın gurur duyması gereken bir hareket. Evladımla ilgili böyle iyi intibalarla ayrılmam beni çok duygulandırdı. Bu davranışını arkadaşları bile bilmiyormuş. Müslümanlıktaki, ‘Bir elin verdiğini diğeri bilmemeli’ kuralına uygun hareket etmiş. Kızımın bu yaptığı sadece Müslümanlıkla ilgili değil, yardım ettikleri Hıristiyan da olabilirdi, Budist veya Musevi de olabilirdi. Burada önemli olan hümanist, yaklaşım. İnsanlık, insani yan önemli. Bizler de kızım adına küçük bir vakıf kuracağız. O zaman bu yardımları daha organize ve sürekli hâle getirmiş olacağız.”

Özgürdüşünce
<< Önceki Haber Yürekleri burkan sır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER