Gazetecilerin evlerine şok baskın

Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün ve Zaman Gazetesi muhabiri Bayram Kaya gözaltına alındı. Öte yandan gazeteci Ufuk Köroğlu’nun ailesinin evine de polis baskın yaptı.

Son Vesayet Zaman okurlarına orantısız müdahaleyi yayınladı

Güvenlik konularında yazdığı yazılar ve yaptığı haberlerle tanınan Bayram Kaya'nın Ankara'daki evinde gözaltına alındığı bildirildi. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile ilgili yazdıkları haberlerle bilinen gazeteci Bayram Kaya İstanbul'da, Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün de sabah erken saatlerde Bursa'da gözaltına alındı. Karşı gazetesinde 'Senin önüne yatarım Reza' haberini yapan muhabir Ufuk Köroğlu’nun ailesinin yaşadığı eve de polis baskın düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Köroğlu, evde olmadığı için gözaltı işlemi yapılamadı. Karşı'nın eski imtiyaz sahibi Turan Ababey de gözaltına alınanlar arasında.   Eski Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir icin yakalama kararı var. Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt da gözaltına alındı. Bozkurt'un Karşı gazetesi yöneticiliği yaptığı dönemle ilgili olarak suçlandığı öğrenildi. Operasyonları Mali Şube'nin yapması dikkat çekti. Bozkurt'un sabah 6'da evinden gözaltına alındığı öğrenildi.


17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile ilgili yazdıkları haberlerle bilinen gazeteci Bayram Kaya İstanbul'da, Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün de sabah erken saatlerde Bursa'da gözaltına alındı. Karşı gazetesinde 'Senin önüne yatarım Reza' haberini yapan muhabir Ufuk Köroğlu’nun ailesinin yaşadığı eve de polis baskın düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Köroğlu, evde olmadığı için gözaltı işlemi yapılamadı. 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan T. A., M.B., E.E., D. Ö., B. K., ve polis memuru M.B. adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı olan K. E. ve U. K.'nun ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.


Hakkında gözaltı kararı bulunan ve yurt dışında olduğu öğrenilen Ufuk Köroğlu ise Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Sabahın 5'inde annem ve kız kardeşimin yaşadığı eve polis baskın düzenledi. Gerekçe 17 Aralık operasyonu sürecinde yaptığım haberler..Havuz medyası "paralel muhabir" kaçtı diye yazmadan ben açıklama yapayım. 17 Aralık'tan 1 Kasım 2015'e kadar yaklaşık 23 ayda 3 kere işsiz kaldım. Sabah'tan çıkarıldım, iyi işler yaptığımız Karşı 65 günde kapandı. Karşı'nın kapanmasından 6 ay sonra işe başladığım Millet Gazetesi'nden ise kayyum atanmasının hemen ardından 'polis zoruyla' çıkarıldım...17 Aralık sabahı başlayan süreçte inanarak operasyonu savundum... Bence ileride değeri anlaşılacak çok önemli haberlere imza attım. Gururla gösterdiğim, sürecin el kitabı olacak bir kitap çalışmasına da sevgili arkadaşım/üstadım @AhmettDonmez ile emek verdim...AKP'nin tek başına iktidar olduğu, benim ise işsiz kaldığım 1 Kasım'ın ardından uzun bir tatile çıktım... Oldukça iyi geldi...Ocak 16'da İstanbul'a döndüm... Aç kalmaya, çalışmamaya mahkum edildiğimi görüp yeni bir kariyere yelken açmak istedim...Yıllardır eksikliğini hissettiğim, bilmeden nasıl gazetecilik yaptığımız ayrı bir tartışma konusu olan(!) 'ingilizce' eğitimine yöneldim. Eğitimime uzaklarda devam etmeye karar verdim... Çalışmamaya mahkum ederek bu eksikliğimi giderme fırsatı açan AKP iktidarına teşekkür. Bu arada eğitimimi Sabah Gazetesi'ne açtığım 'işe iade davası'nı kazanarak aldığım tazminatla finanse ediyorum... Meraklılara duyurulur."

Zaman Muhabiri Bayram Kaya'nın Ankara'daki gözaltı işleminin ardından İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.


Bayram Kaya'nın eşi Tuba Kaya Twitter hesabından eşinin 05.30'da gözaltına alındığını açıkladı...










<< Önceki Haber Gazetecilerin evlerine şok baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER