Zihinsel engelliler 'Duvar'ı sahneledi


Engelli bireylerle sanatsal çalışmalara 2010 yılında başlayan Yön Sanat Atölyesi, zihinsel engellilerden oluşan ekibiyle 20. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahne aldı. Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda 'Duvar' adlı oyunla Yenimahalle seyircisinin karşısına çıkan ekip alkış yağmuruna tutuldu.

Edebiyatın yaşayan en üretken kalemlerinden, 140'a yakın kitabın sahibi, roman, öykü ve tiyatro oyunu yazarı Muzaffer İzgü'nün 'Duvar' isimli oyunu, Erdem Öksüz'ün yönetmenliğinde, Yön Sanat Atölyesi oyuncuları tarafından sahnelendi.

EĞİTİM VE AZİM KENDİNİ GÖSTERDİ

Her sezon hedeflerini büyüterek yollarına devam eden Yön Sanat Atölyesi Muzaffer İzgü'nün 'Duvar' isimli oyununda, zihinsel engelli bireylerin eğitim ve azimle neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi.

Yenimahalleli tiyatro severlerin ayakta alkışladığı oyunda, kendi ülkesinde adaletsiz bir şekilde hapis yatan ve çıktıktan sonra Almanya'ya sığınan bir kişinin, o ülkede cezaevi duvarı işçisi olarak çalışmaya başlaması ve ustasıyla karşılıklı konuşmaları ele alındı. Özgürlük, para, insanca yaşamak, fedakarlık gibi konuların iki insanın hayatları üzerinden anlatılarak irdelendiği iki kişilik oyunu, tiyatroseverler beğeniyle izledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Zihinsel engelliler 'Duvar'ı sahneledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER