'11480 kişi buzdağının görünen yüzü'

CHP’nin Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, yanlış Bylock tespiti ile soruşturması kapatılan 11 bin 480 kişinin, buzdağının görünen yüzü olduğunu söyledi.

SHABER3.COM

Fox TV’de katıldığı programda Bylock mağduriyeti ile ilgili sayının çok daha fazla olacağını ifade eden Aksünger “Adam velevki cemaatçi, velev ki Bylock programını iradesiyle yükledi.. Sen onun darbeyle bağlantısını içeren hiçbir içerik bulmadan mahkum ediyor, mallarına el koyuyor, işinden ediyorsun... Velev ki bu adama “Yarın darbe yapacağız” diye mesaj geldi.. Bu şahıs da “Bu millete bu yapılmaz sizinle değilim” yazdı... Nereden biliyorsun.. Bir programı indirdi, internet bağlantısı tespit edildi gerekçesiyle insanlar yargılanamaz..” dedi.

Aksünger ayrıca İnsan Hakları Mahkemelerinin büyük tazminatlar konusunda uyarılarda bulunduğu belirtti.

Konuyla ilgili hazırladığı bir raporu 3 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunan Aksünger’in raporundan bazı bölümler şöyle: “Savcılıklara gönderilen listelerde, kayıtların istihbari tespit olduğu ve delil niteliği taşımadığı ibaresi bulunuyordu. Yani Emniyet birimleri savcılara bu listelerle suçlama yapılamayacağını açık bir şekilde bildirmişti. Listelerin Bylock sunucusundan değil, Türkiye’deki Telekom operatörlerinden IP logları istenerek oluşturulduğu düşüncemizi sürekli dile getirdik. Ancak tüm taleplerimize rağmen hükümet veya yargı kurumlarından net bir açıklama alamadık. Mor Beyin konusu, bu düşüncemizi doğrular niteliktedir. Hükümetten, devlet kurumlarından ByLock hakkındaki delil durumunu, listelerin nasıl oluşturulduğunu ve gerçek rakamsal bilgileri paylaşmalarını istiyoruz.”
<< Önceki Haber '11480 kişi buzdağının görünen yüzü' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER