18. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası İstanbul'da yapılacak


Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Karate Milli Takımı, hafta sonunda iki büyük organizasyonda ter dökecek.

5-8 Mayıs tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve 25-30 Ekim tarihleri arasında Avusturya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 27-28 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan 18. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası'nda boy gösterecek

Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye 11 ülkeden 850'ye yakın sporcunun katılması beklenilen organizasyonda, 12'si ferdi, dördü takım olmak üzere toplam 16 dalda madalyalar sahiplerini bulacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenecek olan 18. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türkiye, 25 bayan 29 erkek toplamda 54 sporcuyla tüm kategorilerde madalya için mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıl Sırbistan'ın Cacak kentinde yapılan Büyükler Balkan Şampiyonası'na 29 sporcu ile katılan Karate Milli Takımı, 10 ülkenin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz toplamda 12 madalya ile takım halinde Balkan ikincisi olmuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 18. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası'nda hedeflerinin her zamanki gibi zirvede yer almak olduğunu belirterek, "Kendi evimizde en çok madalyayı kazanarak bayrağımızı gönderden indirmemeyi hedefliyoruz." dedi. Delihasan, ekim ayında Avusturya'da yapılacak Dünya Büyükler Karate Şampiyonası öncesi ciddi bir sınav vereceklerini sözlerine ekledi.

ALTI SPORCUMUZ MISIR'DA

Bu arada Karate Milli Takımı'nın altı sporcusu da hafta sonunda Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinde düzenlenecek Karate 1 Premier League'de madalya arayacak.

'Karatenin Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen ve 10 turnuvadan oluşan prestijli serinin ikinci ayağına 26-28 Şubat tarihlerinde Mısır ev sahipliği yapacak.

Turnuvaya katılacak Karate Milli Takım kafilesi, Bayan Milli Takım Başantrenörü Levent Aydemir'le birlikte Mısır'a gitti. Kafilede dünya şampiyonu Serap Özçelik'in (50 kg) yanı sıra, Merve Çoban (61 kg), Mücessem Buse Avcu (+68 kg), Aykut Kaya (60 kg), Burak Uygur (67 kg) ve Rıdvan Kaptan (+84 kg) yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 18. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası İstanbul'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER