98 öğrenci yediği yemekten zehirlendi


Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Yeşilurfa Okulu'nda 98 öğrenci yediği yemekten zehirlendiği şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Veliler daha öncede benzer zehirlenmenin olduğunu belirterek yemek firmasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Yeşilurfa Okulu'nda eğitim gören 300 öğrenci bir yemek firması tarafından okula getirilen yemekten zehirlendi. Dün akşam yedikleri yemeğin belirtileri sabah saatlerinde görüldü. Sabah okula gelen öğrencilerde mide bulantısının baş göstermesi üzerine okul idaresi sağlık ekiplerine bildirdi. Okula gönderilen çok sayıda ambulansla okuldan alınan öğrenciler hastanelere taşındı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çocuk hastanesine kaldırılan 98 öğrenci tedavi altına alındı. Öğrencilerin çoğu ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hastanelere gelerek öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü yenilen yemekten numune aldırarak incelemeye aldı. Hastane önüne gelen veliler de duruma tepki gösterdi. Veliler daha önce de böyle bir zehirlenme yaşandığını ileri sürerek yemek firmasını protesto etti. Veliler, firmanın sürekli bayat yemek getirdiklerini iddia etti.


CİHAN
<< Önceki Haber 98 öğrenci yediği yemekten zehirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER