Hristofyas’a bombalı suikast tuzağı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın yazlık evi yolunda bugün tahrip gücü yüksek bomba bulundu.

Hristofyas’a bombalı suikast tuzağı

Rum lider yazlığına gitmeyi son anda iptal ederken, polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Suikast hazırlığı, kimliği belirsiz bir kişinin polisi arayarak, plakası çıkartılmış bir araçtan Hristofyas’ın Limasol kentin Kellaki köyünde bulunan yazlığı yakınına şüpheli bir poşet atıldığını ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

1.3 KİLO ASKERİ TİP TNT

Olay yerine gelen polis, Rum liderin yazlığına 500 metre, eve giden yola ise, 15 metre mesafede, bir ağaç altında tahrip gücü yüksek 1.3 kiloluk TNT tipi patlayıcı buldu. Genelde silahlı kuvvetlerin kullandığı TNT tipi bombanın yanında uzaktan cep telefonu ile ateşlenmeye uygun fünye de ele geçirildi. Polis sözcüsü Andreas Angelides, patlayıcı ve fünyenin bir poşet içinde ağaç altında bulunduğunu belirterek, fünyenin bombaya bağlı olmamasına ragmen, düzeneğin çok kolaylıkla ve kısa sürede hazırlanabileceğini söyledi.

BİLİNEN TEHDİT YOK

Rum lider Hristofyas normal şartlarda dün akşam yılbaşı tatilini geçirmek üzere başkent Lefkoşa’dan yazlığına gelecekti. Rum lider bombanın bulunmasının ardından seyahatini iptal etti. Hristofyas geçen yıl Mari kababasındaki askeri üste, çok sayıda kişinin öldüğü Suriye’ye ait mühimmatın patlamasının ardından ölüm tehditleri almıştı. Yetkililer, Rum lidere uzun süredir tehdit gelmediğine dikkat çekerek, bombalı düzeneğin son dönemde yaşanan ekonomik krizle bağlantılı olabileceğini belirtiyor.
<< Önceki Haber Hristofyas’a bombalı suikast tuzağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER