ABD eski Başkanı Carter, IŞİD haritalarını Rusya'ya vermiş


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD eski başkanlarından Jimmy Carter'in Suriye'de terör örgütü IŞİD varlıklarını gösteren haritaları Rusya'ya ulaştırdığını açıkladı.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Zaharova, "Carter'in başkanlık ofisinin hazırladığı Suriye ile ilgili harita benzeri materyaller bize iletildi. Burada hükümet ordu birliklerinin pozisyonu, IŞİD ve diğer grupların pozisyonları ile ilgili bilgiler yer alıyordu." dedi.

Bu belgelerin büyük çoğunluğuna Carter'in ofisinin internet sayfası üzerinden de ulaşılabileceğini ifade eden Zaharova, terörle mücadele ve Suriye halkının geleceği konusunda sağladığı katkı nedeni ile Carter'a teşekkür etti.

"UMARIZ ASHTON CARTER DA, JİMMY CARTER'İ TAKİP EDER"

Pentagon'un ABD Eski Başkanı Jimmy Carter gibi Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarda destek vermesini umduklarını ifade eden Zaharova, "Bizim bu yöndeki beklentilerimize diğer Carter, ABD Savunma Bakanı Ashton'dan olumlu cevap gelmesi mantıklı olurdu. Pentagon, sadece IŞİD hedefleri değil, insani yardım konularında da işbirliğinden kaçıyor." eleştirisi getirdi.

CARTER HARİTALARI RUSYA'YA ULAŞTIRDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Carter daha önce yaptığı açıklamada, Rusya hava kuvvetlerine ait uçakların Suriye'de doğru hedefleri vurması için yardım ettiğini, Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'ne IŞİD mevzilerini gösteren haritalar verdiğini ifade etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mesaj gönderdiğini ve Suriye'de operasyonlarda hatasız ilerlemesi için yardımcı olabileceğini ilettiğini kaydeden Carter, kendisini Washington büyükelçiliğinden aradıklarını ve haritaları kendilerine ilettiğini söyledi.

Rusya'nın doğru yerleri vurmaması durumunda bunun kendi hataları olacağına değinen Carter, "Doğru yerler bombalanmazsa bu benim hatam, Putin'in değil…" esprisi yapmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD eski Başkanı Carter, IŞİD haritalarını Rusya'ya vermiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER