Açığa alınan Savcı Çimen ilk kez konuştu

Selam Tevhid soruşturmasında açığa alınan 49 hakim ve savcı arasında bulunan dosyanın savcısı Adnan Çimen kararın ardından ilk kez açıklama yaptı.

Açığa alınan Savcı Çimen ilk kez konuştu

Selam Tevhid soruşturmasında açığa alınan 49 hakim ve savcı arasında bulunan dosyanın savcısı Adnan Çimen kararın ardından ilk kez açıklama yaptı. Savcı Çimen, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şahsen hiç bir kırgınlığım ve üzüntüm yok. Dostlarıma ve aileme karşı başım dik alnım açık. Bu hukukun temel ilkelerinden uzak karar kesinlikle geri dönecektir ve birilerinin sevinci kursaklarında kalacaktır. Nereden mi dönecek? Son gelişmeler Türkiye de hala hakimlerin bulunduğunu göstermiştir. " dedi ve kararların yüksek yargı ve AİHM'den döneceğini söyledi.

Savcı Çimen'in açıklamaları şöyle

"DOSTLARIMA KARŞI BAŞIM DİK"

"HSYK tarafından benim de dahil olduğum 49 hakim ve Cumhuriyet Savcısının Selam Tevhid soruşturması kapsamında Tedbiren açığa alma kararı verildiğini basından öğrendim. Zaten 1,5 yıldan beri beklediğim bir şeydi. Sürpriz olmadı. Asıl diğer arkadaşlar için çok ani bir gelişme oldu. Kendime değil ama onlara çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Şahsen hiç bir kırgınlığım ve üzüntüm yok. Dostlarıma ve aileme karşı başım dik alnım açık.Öncelikle bu yaşananların Alemlerin Rabbinin takdiri olduğuna dair inancım tamdır. Biz O'nun takdirine razıyız. Rabbim bir köylünün çobanlık yapan çocuğuyken bana Cumhuriyet Savcılığı makamını bahşettiğinde nasıl memnuniyet içinde idiysem şu bu olanlar karşısında da aynı duygular içerisindeyim. Bu hukukun temel ilkelerinden uzak karar kesinlikle geri dönecektir ve birilerinin sevinci kursaklarında kalacaktır. Nereden mi dönecek? Son gelişmeler Türkiye de hala hakimlerin bulunduğunu göstermiştir. 

"İNSANLAR GEÇMİŞ OLSUN DEMEYE DAHİ ÇEKİNİYOR"
 
Bu kapalı devre sakat karar günyüzüne çıkacak. Yargı mercileri gerekli cevabı vereceklerdir. Bu karar Danıştay'dan, Yargıtay'dan AİHM' den ve nihayet Mahkeme-i Kübradan dönecektir. Ben yıllarca Adalet Müfettişliği yaptım. Elbette hakim ve savcılarda yasalar önünde hesap verir. Cezaları neyse çekerler. Ancak Devletin 3 erkinden birini teşkil eden Yargı mensuplarının hiley-i şeriye yoluyla, sanki yasalara uyuluyormuş gibi bir kılıf İçerisinde tüm Anayasal ve yasal teminatlarının fiilen yok edilmesi ve bu suretle Hukuk Devletinin işlemez hale getirilmesidir. Bu kararın duyulmasından sonra bana geçmiş olsuna gelen meslektaşların yüzlerindeki öfke ve korku ibretlik bir manzaraydı. İnsanlar geçmiş olsun demeye dahi çekiniyorlar. 

"ONURUYLA GÖREV YAPMIŞ 49 YARGI MENSUBUNA ZULMETMENİN GEREKÇESİ NEDİR"

Şerefiyle onuruyla önemli görevler yapmış 49 yargı mensubuna zulmetmenin gerekçesi nedir. Bu mübarek topraklar için milyonlarca insan feda etmiş kendini. Helal hoş olsun bu millete canımızda kanımızda. O şanlı bayrak dalgalanıyor ve minarelerden ezan duyuluyorsa gerisi teferruattır. Bu nedenle acele edip bayramımızı kara bayrama çevirmeye niyetlenenler maksatlarına nail olamayacaklar. Onları ve ailelerini şu mübarek günde Anacığımın gözyaşlarını ve iniltilerine havale ediyorum. Sonunu Düşünen Bu Ülkeye Hizmet Edemez."
<< Önceki Haber Açığa alınan Savcı Çimen ilk kez konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER