Akdeniz Belediyesi'nden Gıda Bankası'na 2 buçuk milyon liralık destek


Mersin merkez Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında 'Gıda Bankası Projesi'ne 2 milyon 443 bin 140 TL maddi destek sağlanmasına karar verildi. Mecliste, can ve mal güvenliği için risk oluşturan metruk yapıların yıkılması ve taşınmaz sahiplerinden ücret talep edilmemesi de kararlaştırıldı.

Akdeniz Belediye Meclisi, ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk Başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis tutanak özetleri onaylandı.

Verilen önergeyle gündeme alınan ve Nar Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Nar-Der) ile Akdeniz Belediyesi arasında Gıda Bankası Projesi İşbirliği Protokolü imzalanmasına ilişkin teklif, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Protokole göre Mersin'de ikamet eden ve temel gıda gereksinimlerini karşılamakta güçlük çeken yurttaşlara gıda yardımı yapılacak. Protokolün süresi 5 yıl olacak ve bu süredeki proje maliyetinin yüzde 49'una denk gelen 2 milyon 443 bin 140 TL tutarındaki bedeli Akdeniz Belediyesi karşılayacak.

Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine, 2016 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek 'huzur hakkı' miktarının tespit edilmesine ilişkin teklif, tüm komisyonlara havale edildi. Gündemin 4'üncü maddesinde bulunan, 2016 mali yılı ücret, vergi, resim ve harç tarifeleri ile ilgili teklif, tüm komisyonlara havale edildi. Yine 5 ve 6'ncı gündem maddelerinde yer alan 2016 yılı performans programı ve 2016 mali yılı bütçesi ile ilgili teklifler, görüşülmek üzere tüm komisyonlara havale edildi. Belediye zabıta memurlarına 2016 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin tespiti ile ilgili teklif, plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Karaduvar Mahallesi'nde, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi'ne ait bir taşınmazın, Akdeniz Belediyespor'a tahsis edilmesine ilişkin teklif, imar, çevre, gençlik-spor ve sağlık ile kadın-erkek eşitliği komisyonlarına havale edildi. Toptancı hal kompleksinde bulunan bir parsel ile ilgili plan tadilatı teklifi imar ve çevre komisyonlarına gönderildi ve komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Iğdır Mahallesinde bulunan bazı parseller için hazırlanan plan tadilatı teklifi ile ilgili imar, çevre ve kadın-erkek eşitliği komisyonlarının ek süre talepleri kabul edildi. Yine aynı komisyonların direk üstü trafoların monoblok trafoya dönüştürülmesine ilişkin teklif için de ek süre talepleri meclis tarafından kabul edildi.

METRUK BİNALAR BEDELSİZ YIKILACAK

Gündemin 12'nci maddesinde bulunan, Muhtarlık İşleri Müdür kadrosunun ihdasına ilişkin kadro değişiklik ve muhtarlık işleri müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluğunu belirtir Yönetmeliğin onaylanmasını içeren tüm komisyonların raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle onaylandı. Belediye sınırları içerisindeki muhtelif adreslerde bulunan metruk binaların kent estetiği ile can ve mal güvenliği açısından hiçbir ücret talep edilmeksizin yıkılmasını içeren önerge ile ilgili İmar, çevre ile plan ve bütçe komisyon raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilerek yürürlüğe girdi. Buna göre bu tip metruk yapılar, gerekli yasal prosedürler yerine getirildikten sonra yıkılacak ve taşınmaz sahiplerinden belirli koşullarda ücret talep edilmeyecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Akdeniz Belediyesi'nden Gıda Bankası'na 2 buçuk milyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER