AKP'ye o ilden kötü haber

7 Haziran seçimlerine çok kısa süre kala partilerde çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.

AKP'ye o ilden kötü haber

Batman'dan AKP'ye kötü haber geldi.

Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabaları da olan Alpahanlar ailesinden 300 kişilik grup HDP'ye geçti.

HDP Milletvekili adayı Saadet Becerikli, HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, ikna komisyonu üyeleri ve diğer partililer de şimdiye kadar AK Parti içerisinde aktif çalışma yürüten Alpahanlar (Maladina) ailesinden 300 kişilik bir grup ile HDP çatısı altında bir araya gelmek için görüşmeler gerçekleştirdi. 

Yapılan görüşmelerde Alpahanlar'ın aile büyüklerinden Selahattin Alpahan, AK Parti hükümetinin halkı yıllarca "Barış, kardeşlik ve demokrasi" söylemleri ile kandırdığını belirterek,Kürtlere hakaretlerde bulunduğunu söyledi.  Alphan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kobane düştü düşecek' diye meydanlarda bağırdı. Bunlardan etkilenerek biz de HDP saflarında yer almaya karar verdik. Umut ediyoruz ki halen AKP'nin yanında yer alan Kürtler de doğruyu görerek HDP'nin çatısı altında toplanır. Biz de artık vekaleten verdiğimiz oylarımızı geri alacağız" dedi.

<< Önceki Haber AKP'ye o ilden kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER