Alman Bakan tepki için Türkiye ziyaretini iptal etti

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıklamasından birkaç saat sonra, Ankara'ya planlanan ziyaretini iptal etti. Bu arada Almanya Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye her türlü 'provokasyondan' kaçınması çağrısı yaptı.

SHABER3.COM

Ankara'nın Oruç Reis gemisinin Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Ankara defalarca vurguladığı gibi diyalogla ilgileniyorsa, gerginliği azaltma ve provokasyon arasından gidip gelmeye son vermeli” dedi.

Türkiye'nin araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıklamasının ardından Ankara ziyaretini iptal edip Atina ve Lefkoşa'ya gideceğini duyuran Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin'de ziyaretlerine başlamada önce Türkiye’ye ‘provokasyon yapmaktan kaçınma’ çağrısı yaptı.

'Avrupa Birliği ortakları Yunanistan ve Kıbrıs’la tam dayanışma içinde olduklarını' vurgulayan Bakan Mass, “Ankara eğer defalarca vurguladığı gibi diyalogla ilgileniyorsa, gerginliği azaltma ve provokasyon arasından gidip gelmeye son vermeli” ifadelerini kullandı.

Maas, Ankara’ya müzakerelere açık kalma ve tartışmalı deniz alanlarında gaz aramaya son verme çağrısı da yaptı.

Oruç Reis, Antalya Limanı'ndan ayrıldı

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 12 Ekim'den başlayıp 22 Ekim'de sona erecek yeni Navtex ilanın ardından dün sabah saatlerinde Antalya Limanı'ndan ayrıldı.

Doğu Akdeniz'deki sismik arama ve araştırma faaliyetlerinin ardından bir süre önce Antalya Limanı'na gelen Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ikmal ve bakımı yapılmıştı. Bakım işlemleri sonrasında Antalya açıklarında gemideki cihazların testleri gerçekleştirilmişti.

<< Önceki Haber Alman Bakan tepki için Türkiye ziyaretini iptal etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER