Ankara kulislerinde en çok merak edilen AKP adayı!

Ankara, bugün akşam saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek listelere kilitlendi.

Ankara kulislerinde en çok merak edilen AKP adayı!

Hiç şüphesiz gözler daha çok AKP’nin açıklayacağı listelerde olacak. Haftalardır kıyasıya bir rekabete sahne olan AKP’de dengelerin nasıl korunacağı merak konusu. Siyasi gözlemciler, AKP’de Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘özgül ağırlığının’ ne kadar olduğuna odaklanmış durumda. Açıklanacak liste üzerinden buna dair değerlendirmeler yapılacak. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın aday adaylığı için istifa etmesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte tekrar kurumun başına dönmesi ile başlayan kırılmalar hakkında da fikir verecek. Davutoğlu’nun danışmanları Ali Sarıkaya, Taha Özhan ve Ertan Aydın ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları Aydın Ünal ile Mücahit Aslan adaylık bekleyen önemli isimler. En çok merak edilen hususlardan biri de Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile polemiğe giren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in durumu. Gökçek’in aday gösterilip gösterilmeyeceği kadar, gösterilirse kaçıncı sıradan listeye gireceği de önemli. Listelerin açıklanmasının ardından AKP’de kazanın kaynamaya başlayacağını iddia edenler olduğu gibi bir ‘küskünler’ grubu oluşmasına meydan verilmeyeceğini vurgulayanlar da söz konusu.

AKP’de 3. dönemini tamamlayacak yaklaşık 70 isim var. Buna karşılık listede kendine yer bulmayı umut eden çok sayıda aday adayı bulunuyor. 6 binin üzerinde müracaat olmuştu. Bürokraside rekor seviyede istifa yaşanmış, 700 civarında bürokrat görevinden ayrılmıştı. Başbakan Davutoğlu’nun bu durumu bir fırsata da çevirebileceği ifade ediliyor. Bu bürokratların çoğunun eski yerine dönemeyeceği, böylece Davutoğlu’nun bürokraside istediği atamaları yaparak kendi kadrosunu oluşturmak isteyebileceği değerlendiriliyor.

Bu arada aday adayları arasında ilginç bir tablo da göze çarpıyor. 3. dönemi nedeniyle Meclis’e veda edecek olan birçok vekilin çocukları veya kardeşleri bayrağı devralmak üzere görev bekliyor. Meclis Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un kardeşi Said Yakut, K.Maraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in kardeşi Necdet Pakdil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün oğlu Fatih Erdöl, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kızı Rümeysa Yeni ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün kardeşi Mustafa Akgün bunlardan bazıları. ZAMAN
<< Önceki Haber Ankara kulislerinde en çok merak edilen AKP adayı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER