Anketler her şeyi ortaya çıkardı

AKP'nin kanunsuz ve hukuksuz uygulamalarıyla ilgili yapılan son anketlerden ilginç sonuçlar çıktı.

Anketler her şeyi ortaya çıkardı

7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesaj aslında çok netti. Vatandaş, 13 yıldır hükümet eden partinin oy oranını 10 puana yakın düşürdü ve 'gidişatını, demokrasi treninden inmeni tasvip etmiyorum, muhalefet partilerinden biri ile koalisyon kur ve beni yönetmeye devam et' dedi.

Sonuçlar sadece siyasi partilere mesaj içermiyordu kuşkusuz. Özellikle son iki yılda siyasi iktidarın antidemokratik uygulamalara imza attırdığı bürokratlara da şunları söyledi seçmen: 'Hukuka saygılı olun. Partilerin değil devletin memurluğunu yapın. İleride hesabını veremeyeceğiniz işlere alet olmayın. Dokunulmazlığı olanlar kendini kurtarır belki, ama siz yargılanırsınız. Hiç bir suç karşılıksız kalmaz.'

Ve seçimlerin üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti. Gelinen noktada başta iktidar partisi olmak üzere muhalefetin de sandıktan çıkan mesajı almadığı yorumları artmaya başladı. Zira koalisyon kurulamadığı için, Türkiye büyük olasılıkla erken seçime gidiyor.

Peki erken seçim sonuçları 7 Haziran'dan faklı mı olacak? Gezici'nin son anketine bakılırsa, hayır...

ANKETLER: AKP ERİYOR...

Genel seçimlerin sonuçlarını en az hatayla bilen iki araştırma şirketinden biri olan Gezici'nin, son anketinde olası yeni bir seçimde AKP'nin oylarının erimeye devam ettiği görülüyor. 41 olan oy oranı yüzde 39'a gerilemiş durumda. CHP yüzde 26,4; MHP yüzde 16,2; HDP ise yüzde 14,1 oranında oy alıyor.

Müstafi hükümetin, 7 Haziran sonrası kendine çekidüzen vereceği yerde, seçimlerden önce Dolmabahçe'de HDP ile ortak mutabakat metni okuyacak seviyeye getirdiği çözüm sürecini 'artık çözümün filmini yaparlar' diyerek bitirmesi, 40 günde 46 şehit gelirken okulları dershaneleri basmakla uğraşması, kreşlere uzun namlulu silahlı polisler yollaması, Diyanetin 36 yıldır imam atadığı camiyi kapatması gibi uygulamaları devam ediyor.

BÜROKRAT VE MEMURLAR ER YADA GEÇ YARGILANIR

İki ay önceki seçimlerde tüm bunların karşılığının olmadığı 'milli irade' tarafından sandığa kazınmışken, hukuksuzluk ısrarı, iktidar partisinin daha da eriyeceğinin işareti. Hal böyle iken bunca kanunsuzluğa alet olan BDDK, TMSF, Milli Eğitim, Emniyet, yargı camiası başta olmak üzere devlet kurumlarında çalışan bürokrat ve memurlarına buradan bir çağrıda bulunalım:

Hükümetler gelip geçicidir. Bunun sinyalini 7 Haziran'da halk gösterdi. Şu anda bir AKP hükümeti yok. Kurulamadı. Anketler gösteriyor ki, erken seçimden sonra da olmayacak. Bu sebeple, verilen sözlere, 'sizi koruruz' vaatlerine kanıp da kendinizi ve sizden sonra gelecek çocuklarınızı yakacak kanunsuz uygulamalara imza atmayın... Tarih şahit ki, üzerinden yıllarda geçse bir gün bu ülkeye hukuk geri geldiğinde, yargılanırsınız...

<< Önceki Haber Anketler her şeyi ortaya çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER