Antalyaspor'un yeni stadyumunun açılışı yine ertelendi


Antalyaspor'un yeni stadyumu ile ilgili pürüzler bitmek bilmiyor. Daha önce yeni sezona yetiştirileceği açıklanan stadyumun açılışı 6. haftaya ertelenmişti. Ancak sahanın bir kısmının güneş almaması ve koltuk montajlarının tamamlanamaması teslimatı yine geciktirdi. Yaşanan aksaklıklardan dolayı müteahhit firmaya ve bakanlık yetkililerine veryansın eden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, stadyumun faaliyet geçeceği yeni tarihi 26 Ekim'i (9. haftadaki (Beşiktaş maçı) olarak açıkladı.

Gültekin Gencer, kendilerinin stadyuma müdahalede bulunmak istediklerini, ancak müteahhit firmanın kendilerine izin vermediğini açıkladı. Bakanlık yetkilileriyle iki ay önce görüştüğünü kaydeden Gencer, "Maalesef müteahhit anlamadığımız bir şekilde sanki 500 tane çim saha yapmış gibi çok bildiklerini zannediyorum bunların. Bakanlığımızın vermiş olduğu uzman denen arkadaş çimlerden çok anladığını iddia eden arkadaş bundan iki ay önce görüştüğümüzde biz çimde problem olduğunu ilettik. Komple Antalyaspor'a çim işi teslim edilsin. Ama maalesef arkadaşlar işgüzar oldukları ve çok bildikleri için teslim etmediler." dedi.

Stadyumu yapan müteahhittin çimlerinin kendi sorumluluğunda olduğunu ve kendilerine bu şekilde bilgi verildiğini aktaran Gencer, kendilerine iletilenin 27 Eylül'de oynanacak Sivasspor maçına stadyumun yetişeceği yönünde bilgi olduğunu ifade etti.

Stadyumu inceleyen uzman kişinin çime girilmemesi yönünde karar aldığını da aktaran Gencer, müteahhit firmanın kendilerine sahayı teslim etmeyeceği açıklamasını aldıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

BEŞİKTAŞ MAÇI YENİ STADYUMDA OYNANACAK

Antalyaspor için yapılan stadyumun ay başı itibarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından teslim edileceğini söyleyen Başkan Gencer, devir işlemlerinden sonra kendilerinin artık olaya el atacağını ifade etti. Devir işlemlerinden sonra izlenecek yolları ise Başkan Gencer şu şekilde anlattı: "Devir işlemlerinden sonraki süreçte bizimde el atmamızdan sonra risk etmeyip içerde oynayacağımız Kasımpaşa maçını da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynayacağız. Ondan sonra milli maç arası var. Daha sonra Bursa deplasmanına gideceğiz. 9. hafta evimizde oynayacağımız 26 Ekim'deki maça yeni stadyumumuzda seyircilerimizle buluşmak istiyoruz. Antalyaspor Beşiktaş maçı ile birlikte bu sahaya girmeyi hedefliyor."

Yeni stadyum için kombine alan taraftarlara da çağrıda bulunan Gencer, Sivasspor ve Kasımpaşa maçında kırmızı beyazlıların ellerinde bulunan kartlarla Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynanacak maçlara girebileceğini açıkladı.

EYLÜLDE AÇILACAK TAAHHÜDÜ VERİLMEMİŞ

Müteahhit firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, stadyumun eylül ayında yetişeceği yönünde bir taahhüttü olmadığını sadece hedef olarak belirlendiğini ancak yetişmediği öğrenildi. Stadyumda yapılan incelemede ise güney kale arkası bölgesinde güneş almayan 7-8 metrelik bölümün özel makine ve dev vantilatörlerle yaşanan problemin giderilmeye çalışıldığı gözlemlendi. Stadyum koltuklarının 3'te 2'lik kısmının takıldığı, kuzey kale arkasında henüz hiçbir koltuğun takılmadığı, orta ölmelerde ise hummalı bir çalışma olduğu dikkat çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Antalyaspor'un yeni stadyumunun açılışı yine ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER