Aydın'da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) projesi tanıtıldı


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında bilgi verdi. EBA'nın gelecek nesilleri eğitecek proje olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "EBA projesi, çocukların yaşamından kaynak kitabı da kaldırıyor. Çocuğa ders kitabını bakanlık verdiği gibi bütün kaynak kitabıyla, sorularıyla, kazanımlarıyla, sınavlarıyla hazır ve kuvvetli bir 24 saat güçlü internet ağıyla EBA'yı sunuyoruz. Bu çok büyük ve çocuklarımız için gelişim sağlayıcı bir proje." dedi.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen programda EBA hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci ise proje kapsamında 260 okulda 5 bin 943 tahta kurulduğunu, öğrencilere 8 bin 875 tablet bilgisayar dağıtıldığını ve 2016 yılında da çalışmaların devam edeceğini belirtti. Demirci, "EBA çalışmalarında bilgi işlemde dört arkadaşımız, il genelinde altı arkadaşımız, toplam 10 eğitmen arkadaşımızla ilimizdeki diğer bilişim teknolojilerinde 164 rehber öğretmen vasıtasıyla öğretmen ve öğrencilerin eğitimi ve yönlendirmeleri devam ediyor. FATİH projesiyle tüm okulların aynı standartlar ve teknolojiyle buluşması, EBA ile öğretmen ve öğrencilerimizin, ihtiyaç duyduğu her alanda en hızlı internetle ders içerikli bilgilere ulaşmaları sağlanmıştır." şeklinde konuştu.

Aydın'da 180 bin öğrenci bulunduğunu, FATİH ile EBA'nın asrın eğitim projesi olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Töre de 21. yüzyıl gençlerinin yetiştirileceğini söyledi. Töre, "180 bin öğrencimiz Aydın'da her gün okula gidiyor. Bizim en büyük duamız, evlerinden çıkan bu öğrencilerimizin, sağlıklı ve güvenli şekilde evlerine ulaşmasıdır. FATİH projesi, asrın projesidir. Eğitim, farklı bir soluk alıyor. Eğitimle 21. yüzyılın gençleri yetişiyor. Farklı bir nesil, farklı istekleri, hayata farklı bakışları olan bir kuşak yetişiyor. Önceki kuşaklarla yeni nesil arasında binlerce farklar olan bir kuşağı yetiştiriyor öğretmenlerimiz. İlk etapta 51 okulda bin 265, ikinci etapta 209 okulda 4 bin 678 akıllı tahta kurulumu yapıldı. Toplam Aydın'da 5 bin 943 tane etkileşimli tahta kurulumu yapıldı. Üçüncü etapta ortaokullarımızda kurulum devam edecek. Bu donatım çok önemli. EBA, dünyada en büyük altyapıya sahip bir sistem. Artık her öğrenci, fırsat eşitliğine sahip olacak. Güvenli internetle öğrenci, 24 saat bu eğitim programlarına ulaşabilecek." dedi.

EBA'nın kullanımı konusunda eğitimlerin devam ettiğini belirten Pervin Töre, "Öğretmen eğitimleri olarak Aydın'da, 8 bin 875 öğretmene ve öğrenciye tablet dağıttıktan sonra bin 455 öğretmenimizi, hızlı bir şekilde FATİH projesindeki koordinatör öğretmenlerimiz aracılığıyla eğittik ve bu eğitim devam ediyor. Akıllı tahtayı en verimli şekilde nasıl kullanacak, derste tablet ve tahtayı nasıl uyumlu ve verimli şekilde kullanacak, onun eğitimini veriyoruz." diye konuştu.

Aydın'da EBA eğitimi alan öğretmenler, akıllı tahtada branşlarıyla ilgili uygulamalı ders vererek tanıttı ve programın işleyişini anlattı. Toplantıya, Milli Eğitim şube müdür ve müdür yardımcıları da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER