Aykut Kocaman: Defansta ne kadar başarılıysak ofansta da o kadar başarısızdık


Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 1 - 0 yenilen Torku Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, rakipleri karşısında gol dakikasına kadar defansif olarak başarılı olduklarını belirtti. Kocaman, hücumda ise başarısız olduklarını dile getirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Oyunun iki yönü savunma ve atak yönü var. Savunmada gole kadar son derece başarılıyken, ofansif olarak da son derece başarısızdık. Bu tip maçlarda iyi savunma yapmak çok önemliydi. Böylesi büyük takımların çok silahları var. Diğer taraftan da hızlı hücumlar da bunun arkasına eklenmeli. Pas istasyonlarında topu oyun içinde tutarak takımın üzerinde savunma yükünü biraz daha azaltabilirdik. Maçın genelinde golü yediğimiz dakikaya kadar bizim açımızdan sıkıntı buydu. Rakibimiz de kendi sahasında üç puanı arzuladığı ve bunun göründüğü bir anda ön tarafta biraz daha topu tutma kalitesini yüksek tutabilseydik belki maçın içinde olma ihtimalimiz daha fazlalaşabilirdi. Başaramayınca baskı sürekli arttı. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den eski futbolcusu Alex de Souza ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaşadığı polemik hakkında gelen soru üzerine Kocaman, "Fenerbahçe'de 4 sene geçirdim. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Alex'le uzun süre beraberliğim oldu. Şu anki pozisyonum gereği ne söylemem gerektiği hakkında imtina etmekte fayda görüyorum. Bir tarafta Fenerbahçe Kulübü Başkanı, diğer tarafta karakteriyle ilgili bir şey söyleme hakkında sahip değiliz ama Fenerbahçelilerin gözünde yüksek kalitede futbol sunmuş saygı duyulacak bir futbolcu. Dolayısıyla bir taraftan bir tarafı onaylamak şu an için doğru değil. Polemiği tekrar artırmak istemiyorum. Bizim kültürümüz çatışma kültürü. Fenerbahçeliler olarak biz kendi değerlerimizi korumak da imtina ediyoruz. Bir tarafı haklı veya haksız göstermekten ziyade değerleri korumakta fayda olduğunu görüyorum." cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Aykut Kocaman: Defansta ne kadar başarılıysak ofansta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER