Aziz Yıldırım'dan 'Kulüpler Yasası'na tepki


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 'Kulüpler Yasası'nın çıkış amacının başka olduğunu savundu.

Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, futbol takımlarının UEFA kriterlerine uyabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'nun da bazı şeylere uyması gerektiğini belirtti. Vergilerini düzenli ödediklerini dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hiç ödememezlik yok, borç yok. O zaman benim de haklarım var. Benim bu haklarıma da devlet saygı gösterecek. Stadı ben yaptım. Stadın yeri Fenerbahçe Spor Kulübü'ne aittir. Zaman içinde siyasi baskılarla kulübün olan mal, devletin eline geçmiştir. Devletten bunu satın almaya çalıştık, bazı şeylerden dolayı vermek istemediler alamadık. Stada 100 milyon Dolar'a yakın para harcadık yapımı için. 49 yılda 61 milyon Dolar kira ödeyeceğiz. Buranın değeri artmış olacak. Devletten isteğim hesapları gelip incelesinler 100 milyon Dolar'ı bize ödesinler. Bütün kulüplerin de kullandığı statları kendi yapmışlarsa devlet o paraları ödemeli. Veya kullandıkları her yeri kulüplere vermelidir. Devlet yardımı budur. 5 - 10 yıl banka borçlarını vergi borçlarını ileri atmak çözüm değildir. Bu çözmez işi. Düzenlemeyi genel yapmak lazım."

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Süper Lig ile ilgili çalışmalarına da değinen Başkan Aziz Yıldırım, "Kurulsun, bunun amacı nedir, yayın hakkı oradan yapılacaksa evet diyoruz. Benim formamı, biletimi ya da başka gelirimi kazanın içine koymak istiyorlarsa ona hayır diyorum. Bunu herkes bilsin." şeklinde konuştu.

"KULÜPLER YASASI ÇIKARACAĞIZ DİYORLAR. NİYE ÇIKARIYORSUNUZ?"

Spor Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Kulüpler Yasası'yla ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, eleştirilerde bulundu. "Kulüpler Yasası çıkaracağız diyorlar. Niye çıkarıyorsunuz?" diye soran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kulüp başkanlarını yöneticilerini hırsız görüyorsunuz. Bunu önleyecek kanunlar var. Nedir, Süper Lig AŞ, nereye bağlı, SPK'ya nereye bağlı, Maliye Bakanlığı'na. Kulüpler dernekler yasasına göre idare ediliyor. Yönetim kararı olmadan bir lira harcayamazsınız. Yani her yer denetleme içinde. Siz denetlemeleri iyi yapmıyor, göz yumuyorsanız. 18 senedir burada oturan yöneticiler ve ben, devletin hiçbir kademesinden şahsımızla ilgili bir şey istememişsek siz de bunu uygun görmüşsünüz istemediğimizden dolayı denetlemenizi yaparsınız dersiniz ki bu kulüpte şöyle bir yolsuzluk var sorumlu şudur onunla ilgili mahkemeler var."

Kulüpler Yasası'nın da 6222 sayılı kanun gibi bir sabah gizlice çıkarılacağı yönünde kaygılarını dile getiren Yıldırım, "Bir bakacağız kulüpler yasası çıktı neler var bilmiyoruz. Yine birileri hapse girecek. Yanlış olmuş diyeceğiz. Nedir, Fenerbahçe Kulübü Başkanıyım tam bilmiyorum. Kanunlar çıkarılmaz, kanunlar mevcut. Suç duyurusunda bulunursunuz ve bunlar çözülür. Buradaki amaç başkadır. Gençlik Spor Müdürlüğü'nde özerklikleri kaldırıp bir araya toplamaktır ki bu yanlıştır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'dan 'Kulüpler Yasası'na tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER