Başbakan Davutoğlu: Bahçeli'ye 'evet' demeyi öğreteceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile koalisyona yaklaşmadığını ileri sürdü. Davutoğlu, Bahçeli'nin tam bir uzlaşmaz tavır takındığını belirterek "Ağzından hiç 'evet' diye bir söz duydunuz mu? Daha seçim akşamı niye öfkelendi bilmiyorum ama, öfkeli bir yüz ifadesiyle tam bir uzlaşmaz tavır takındı ve bunu sürecin sonuna kadar muhafaza etti. Bunlara haddini bildirecek miyiz? Bahçeliye 'evet' demeyi öğretecek miyiz?" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için son mitingini Konya'da gerçekleştirdi. Konya Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon kurmak istemediğini iddia etti. Koalisyon hükümetinin MHP lideri yüzünden kurulamadığını öne süren Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bahçelinin tavrını da gördünüz değil mi? Bahçeli'nin mi ağzından hiç 'evet' diye bir söz duydunuz mu? Daha seçim akşamı niye öfkelendi bilmiyorum ama, öfkeli bir yüz ifadesiyle tam bir uzlaşmaz tavır takındı ve bunu sürecin sonuna kadar muhafaza etti. Kıskananlar çatlasın, sandıklar da oylar da patlasın İnşallah. Kıskananları çatlatacak mıyız? Bunlara haddini bildirecek miyiz? Bahçeliye 'evet' demeyi öğretecek miyiz? Kılıçdaroğlu'na blok siyasetini unutturacak mıyız? O HDP'ye bir terör dersi verecek miyiz? Biri 'hayır' siyaseti, biri blok siyaseti biri terör siyaseti diyor. Biz birlik siyaseti demeye devam edecek miyiz? Kıyamete kadar kardeşlik demeye devam edecek miyiz? Millet 'uzlaşın' dedi, sayın Bahçeli her şeye 'hayır' dedi. Şimdi durumu kurtarmaya çalışıyor. Her söylenene 'hayır' diyen bir lider olur mu? Lider diyorum, çünkü MHP'de hükümete dahil olmak istemeyen tek kişi Bahçeli'ydi. Kendisi de şimdi söylüyor. Biliyorum ki MHP'li kardeşlerim hükümete katılmak istediler, iktidara bir şekilde ortak olup terörle mücadeleye katkı vermek istediler. Ama Bahçeli bütün bunlara 'hayır' dedi. Şimdi diyor ki 'Ben de şaşırıyorum, MHP tabanında Ak Parti ile ittifak yapmak isteyen ne kadar çok MHP'li varmış.' Bahçeli sen daha çok şaşırırsın çok. Kendi kitlene sorsaydın. Bahçeli, siyasi kriz olmuş, ekonomik kriz olmuş, ülke terörle mücadele ediyor zerre kadar umurunda değil. Onun meselesi Cumhurbaşkanımıza saldırmak. Başka meselesi yok onun. Böyle bir günde sorumluluk almayacaksan niye siyaset yapıyorsun? İktidar olma niyetin yoksa niye siyaset meydanındasın? 1999'da MHP kitlesine katil diyenlerle bile koalisyon kurdun da bize niye 'hayır' dedin bunu izah et."

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU, AÇIKLAMASZA NAMERTTİR

Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin televizyon televizyon dolaşarak koalisyon hükümeti kurulmasından AK Parti'yi sorumlu tuttuğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Güya bütün hazırlıkları tamammış. Güya dosyalar çantasındaymış da aslında koalisyona hazırmış. Sordum ve yine soruyorum: "Sayın Bahçeli, o dosyaları ben size ziyarete geldiğimde açsaydınız ya niye şimdi televizyonlarda açıyorsun? Koalisyonu benimle kuracaktın televizyonda seninle röportaj yapan hanımefendiyle değil ki. Baktı bu sihirli çanta hikayesi kendini kurtaramıyor. Bu sefer de gizemli belgelerle konuşmaya başladı. Güya biz kendisine gittiğimiz de zaten meclisi erken seçimle toplamayı düşünüyormuşuz da samimi değilmişiz. Çıkartsın bu belge neyin belgesiymiş görelim. Bir de bunlarda yeni bir adet çıktı. Konyalılar, size bir dostunuz bir arkadaşınız bir sır paylaşsa bunu ortalık yerde ifşa eder misiniz? Bu bize yakışır mı? Devlet adamı kimliğiyle onlarla kapalı kapılar ardında konuşup söylediğimiz bazı hususları Bahçeli de Kılıçdaroğlu da tehdit ederek döndüler dediler ki "Davutoğlu'yla konuştuğumuz şeyleri kamuoyuyla paylaşırsak rahatsız olur." Yahu pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Eğer açıklamıyorlarsa namerttirler. Eğer gizli bir şey varsa konuştuklarımızda, millete karşı bir şey varsak işte ben buradayım. Böyle namert tehditler karşısında kaçar mıyız? Madem art niyetle gelmiştik sana, biz seni tuzağa düşürmek istiyorduk madem Bahçeli o zaman 'evet' deyip sen bu tuzağı bozsaydın ya. Ama 'evet' demedi. Bütün kamuoyunun önünde tekrar tekrar 'hayır' dedi. Aziz Konyalılar işte 4 aylık safahat bu. Millet herkesin yaptıklarını gördü. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da Sayın Bahçeli'yi de gördü ve eminim bunun gereğini yapacak milletimiz. Ve bir daha bizi bunlara muhtaç etmeyecek. Bir daha beni onların kapısına göndermeyin Konyalılar. Bir daha hükümeti kurmak için bizi bunlara muhtaç etmeyin. Siz her şeyi görüyorsunuz."

"HDP SEÇMENLERDEN ALDIĞI DESTEĞİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HİZMETİNE SUNDU"

Başbakan Davutoğlu, HDP'nin seçimden sonra seçmenlerden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sunduğunu kaydetti. AK Parti Genel Başkanı, "HDP'de seçimden hemen sonra seçmenlerden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu. Bir anda bütün terör örgütleri hep beraber Türkiye'ye saldırdılar. Ama kayaya çarptıklarını sonra fark ettiler. Biz geçici hükümet veya seçim hükümeti demedik. Tehdit ve saldırı altındayken bir an bile durmadık onların haddini bildirdik bildirmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Bahçeli'ye 'evet' demeyi öğreteceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER