Başbakan'dan 'Sana gitme demedim mi? ' haberini doğrulayan genelge

Başbakan Binali Yıldırım'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın krize yol açan Hollanda ziyaretiyle dün bir haber medyaya yansımıştı. Bugün bu haberi doğrulayan bir genelge yayınlandı

Bakan Kaya Başbakan Yıldırım'ın o sözlerine rağmen neden Hollanda'ya gitti?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın krize yol açan Hollanda ziyaretiyle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Başbakan Binali Yıldırım, Kaya’yı ‘Ben gidilmeyecek demedim mi?’ diye azarlamış. Ancak Bakan Kaya, bağlı olduğu Başbakan'ı pas geçerek doğrudan Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket etmiş.



Bu haberin yankıları devam ederken yurtdışında yürütülen faaliyetlerde dikkat edilmesi gereken hususlara dair genelge dün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan genelgede, Türkiye’nin küresel çapta faaliyetler yürüten bir aktör olması ve iletişim kanallarındaki çeşitlilik ve kolaylık nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarının yabancı muhataplarıyla temaslarında ve uluslararası örgütler ile forumların etkinliklerine katılımlarında büyük bir artış olduğu kaydedildi. Genelgede, kamunun sürekli veya geçici olarak görevlendirdiği kişilerin temasları ile Türkiye’ye davet edileceklerle ilgili olarak önceden Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçilmesi ve koordineli çalışılması istendi. Genelgede, dış politika konusunda üst düzeyde yapılacak açıklamalar öncesinde Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı ile koordine halinde olunması uyarısında bulunuldu. 
<< Önceki Haber Başbakan'dan 'Sana gitme demedim mi? ' haberini doğrulayan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER