BBP Samsun milletvekili adayları açıklandı


Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimlerine partilerinden girecek milletvekili adaylarını açıkladı.

İl başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan BBP İl Başkanı Ahmet Katrancı, 1 Kasım'da adaletsiz bir seçim sistemi ile yeni bir seçime daha gireceklerini söyledi. Darbecilerin yaptığı seçim sisteminin yürürlükte olduğunu ama kendilerinin bugün hayatta olmadığını hatırlatan Katrancı şöyle konuştu: "Yüzde 10'luk seçim barajı milli iradenin tam olarak sandığa yansımadığı bir seçim sistemidir. AK Parti milleti ve ülkeyi düşünerek hareket etmemiştir. Kendisi tekrar bir seçime giderek iktidarın yollarını aramakta, aynı şekilde meclisteki muhalefet partileri de koalisyon sürecinde milleti değil, kendilerini 'koalisyona girersek ne kazanırım ne kaybederim' hesabı yapmışlardır. Devlet yada millet kazanır mı hesabı yapmamışlardır. Bu yüzden bu sürecin sorumluları AKP ve meclisteki muhalefet partileridir. Millet 7 Haziran'da dersin küçüğünü vermiştir, 1 Kasım'da ise daha büyüğünü vereceğini düşünüyoruz."

Meclis dışında kalan partiler içerisinde en büyük oy potansiyeline sahip olan Büyük Birlik Partisi'nin büyük bir sürpriz yaparak güçlü bir grupla meclise gireceğine inandıklarını belirten Katrancı, "Son dönemde artan terör olayları da seçmenin tercihini mutlaka etkileyecektir, çünkü burada millete çözüm diye sunulan sürecin bir çözümsüzlük süreci olduğunu her platformda dillendiren biz olduk. 1 Kasım'daki seçimlere BBP kendi adı ve amblemi ile bütün illerde ve Samsun'da seçime girecek. Bu konuda teşkilatlarımız ve kadrolarımız hazır. Samsun milletvekili adaylarımız sırasıyla şöyle; Hüseyin Köz, Turhan Bayraktar, Fatih Ay, Ersan Görgün, Bayram Candan, Sadettin Sönmez, Yalçın Cılız, Alaattin Girişen ve Cengiz Candan. Seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber BBP Samsun milletvekili adayları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER