Binali Yıldırım: İçerdekiler de dışarıdakiler de mosmor oldu


AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini söyledi. Yaptığı seçim değerlendirmesinde ise "Seçimler oldu, içerdekiler de dışarıdakiler de mosmor oldu." dedi.

Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimleri sonrası geldiği memleketi Erzincan'da AK Parti İl Başkanlığı'nın Kavakyolu beldesinde düzenlediği toplantıya katıldı. Hemşehrileri ile bir araya gelen Yıldırım, seçimlerde emeği geçenlere ve Erzincanlıların AK Parti'ye gösterdiği teveccüh ve güvenden dolayı teşekkür etti. Başarının en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu, PKK terör örgütünün Kürtlerin ve Türklerin ortak sorunu olduğunu ve Başkanlık sisteminin konuşulması gerektiğini ifade etti.

SEÇİMLER OLDU, İÇERDEKİLER DE DIŞARIDAKİLER DE MOSMOR OLDU
Toplantıda partililere konuşan Yıldırım, "Seçimler oldu, içerdekiler de dışarıdakiler de mosmor oldu. Çünkü AK Parti öyle bir parti ki, geçmişi mazide, geleceği atide. AK Parti, 13 yıllık siyasi geçmişiyle Türkiye'de bir mührünü vuran bir partidir. İşte AK Parti için bu güzellemeleri yapan aynı çevreler bu sefer başladılar 'acaba bunu nasıl kıvırırız, nasıl tornistan yaparız.' Avrupa'nın, Amerika'nın en bilinen siyasetçileri, siyasi uzmanları, 'Erdoğan bir siyasi sihirbazdır' dedi. Erdoğan, siyasi sihirbaz değil; Erdoğan, siyasetin ustasıdır, ustası."

TERÖR BELASINI TÜRKİYE GÜNDEMİNİN EN ALT NOKTASINA GETİRECEĞİZ
Terörü Türkiye gündeminin en alt noktasına getireceklerini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye, büyük bir tehlikenin eşiğinden döndü. 1 Kasım seçimleri Türkiye üzerinde hesap yapanlar, oyun oynayanların oyunlarını da hesaplarını da başlarına geçirdi. 1 Kasım'ı böyle okumamız lazım. Türkiye'de Türk kardeşlerimizin de, Kürt kardeşlerimizin de sorunları aynıdır. Türkiye'de tek sorun vardır; bu sorun Kürtlerin de sorunudur, Türklerin de sorunudur. Bu sorun PKK'dır. PKK, Kürtlerin de sorunudur, Türkiye'nin de sorunudur. Millet, 'artık ben terörü Türkiye'nin en önemli sorunu görmek istemiyorum' demiştir. Verilen mesaj budur. Ben de burada AK Parti'nin bir milletvekili olarak, MKYK üyesi olarak diyorum ki; hiç merak etmeyin, biz mesajı aldık. Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına terör belasını getireceğiz. Artık Türkiye'de bu sorunun konuşulmayacağı bir şartı mutlaka sağlayacağız."

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILMALIDIR

Başkanlık siteminin Türkiye'nin geleceği için tartışılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Başkanlık sistemi deyince, 7 Haziran öncesi kara bir propaganda yapıldı. Efendim 'Başkanlık sistemi diktatörlüktür', 'Recep Tayyip Erdoğan kendisi için başkanlık istiyor.' Kardeşim, 10 Ağustos 2014 Cumhuriyet tarihinde hiçbir faniye nasip olmayacak kadar 14 tane parti karşısında blok oluşturmasına rağmen yüzde 52 millet desteği ile cumhurun başkanı olmuş, daha neyi olacak? Recep Tayyip Erdoğan zaten Cumhurbaşkanı olmuş, ama Türkiye'nin ihtiyacı eğer istikrarsa, Türkiye'nin ihtiyacı güçlü siyasi iktidarsa bunun yolu başkanlıktır. Başkanlık deyince, 'Efendim eyaletler olacak, ülke bölünecek' Bir sürü iftiralar, bir sürü yalan yanlış tezviratlar. Dört buçuk ayda yaprak kımıldamadı bu ülkede. Her şey durdu. Niye? Tek başına iktidar olmadığı için. İleride bunun garantisi var mı? Aynı şeyler yaşanmayacağının? Bu sistem Türkiye'nin geleceği için tartışılmalıdır. Konuşulmalıdır. Gerçek yönleriyle konuşulmalıdır. Görülecektir ki işin hiç de öyle anlatılan gibi bir şey olmadığı, Türkiye'nin daha hızlı karar vermesi, daha istikrarlı, daha güçlü yönetimlere sahip olması için böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç var."ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya; AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve partililer katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Binali Yıldırım: İçerdekiler de dışarıdakiler de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER