Bozbey'den Hazine'ye '1 Kasım'a kadar çözün' uyarısı


Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Maliye Hazinesi'yle uyumsuzluk yaşanan 'Ertuğrul Toplu Konut' uygulama süreciyle ilgili çağrıda bulundu. Başkan Bozbey, "20 yıllık serüvende vatandaşlar ve Hazine'nin zarara uğratılmaması için 1 Kasım'a kadar süre veriyoruz." dedi.

Nilüfer Belediyesi ve Maliye Hazinesi arasında yaklaşık 20 yıldır yaşanan kamulaştırma sorunu devam ediyor. İki kurum arasında sulh işlemlerinin tamamlanması için 1 Kasım'a kadar süre veren Başkan Mustafa Bozbey, Ertuğrul Mahallesi'nde içinde Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Polis Kriminal Laboratuarı, Zeki Müren Sanat Lisesi ve Bursaspor Özlüce Tesisleri'nin de yer aldığı 346, 434, 436, 438, 440 ve 442 numaralı parsellerin imar planında değişiklik yapılmasıyla ilgili 1996 yılından bugüne kadar süren uyuşmazlıklara son verilmesini istedi.

35 BİN VATANDAŞ ETKİLENECEK

Dava sonunda gelinen noktada Nilüfer Belediyesi tarafından bölgede yapılan yeni imar planlamasına göre yöre sakinleri kamu arazilerine ortak olacak.

Başkan Mustafa Bozbey, Ertuğrul Kent Tolu konut alanı ile ilgili düzenlediği basın açıklamasında siyasi saiklerle projenin 20 yıl öncesine döndüğünü söyledi.

Mahkeme kararının ardından Ertuğrul, 29 Ekim ve Altınşehir Mahallesi'nde oturan yaklaşık 35 bin vatandaşın mağdur olacağını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, "Bu Ertuğrul Toplu Konut Alanı uygulama süreçlerinin sonunda yaklaşık 20 yıllık serüven maalesef şu anda 20 yıl geriye dönmek üzeredir." dedi.

Şu anda 104 bin 103 metrekarenin kullanıldığını anlatan Bozbey, "Her dönemde Milli Emlak genel müdürü ya da defterdar değiştiğinde hep bu konuyu gündeme getirdim. Siyasi iktidarlara da hep bu konuyu anlattık, çözüm istedik. Bu sürede Milli Emlak genel müdürleri ile ve burada defterdarlarla görüştük. Geldiğimiz sonuç maalesef burada vatandaşın mağdur gibi görünse de ama esas mağdur hazine olacaktır." ifadesini kullandı.

Ankara'ya görüştüğü kişilerin kendilerine; 'tamam' deyip döndüklerinde işin olmayacağını söylediklerinden yakınan Başkan Bozbey, "Bize aslında siz doğrusunu yapmışsınız, siz gidin biz bu işi çözeceğiz' diyorlar arkadan diyorlar ki 'yok çözülmeyecek'. O arada ne oluyorsa, ertesi gün birileri bir kurcalıyor bu sorun tekrar devam eder düzeye geliyor." şeklinde yakındı.

Bu sürede devleti biraz daha tanıma imkanı bulduklarını anlatan Bozbey, şöyle konuştu: "Ben tabi defterdarların o kentte ne kadar fazla vergi toplarsa ya da ne kadar fazla gelir elde ederse puanlarının yükseldiğini bilmiyordur. Belki de Milli Emlak müdürleri de öyledir. İlginç bir şey varmış onu öğrendim bu arada. Onun için bizden okul yerlerini ticarete dönüştürmemizi, satıp gelirin fazla yüksek görülmesini istiyorlar. Gelir gider hesabı yok."

Başkan Mustafa Bozbey, konuyla ilgili bir anısını ise şöyle paylaştı: "Bir gün defterdarla konuşuyoruz. Anlattık, 'bak, bu kadar hazine zararı olacak burada. Dedi ki; bizi gelir tarafı ilgilendiriyor, gider tarafı ilgilendirmiyor.' Arkadaşlar böyle bir şey olur mu? Bir devlet yöneticisinin geliri tamam düşünüyor da, gider tarafını neden düşünmüyor? Bana dedi ki; 'para bizden çıkmayacak çünkü' dedi. 'Okul yeri varsa Milli Eğitim Bakanlığı kamulaştıracak, Milli Eğitim'in bütçesinden gidecek para. Hastanede ise Sağlık Bakanlığı ödeyecek ve onların bütçesinden gidecek' dedi. Üzgünüm ki yöneticilerimiz bu pozisyonda."

Buradaki amacın kendilerini belediye olarak zor duruma düşürmek olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, belediye olarak bu sorunun 1 Kasım'a kadar çözülmesini istediklerini belirtti. Başkan Mustafa Bozbey, 1 Kasım'a kadar bu sorun çözülmemesi halinde geriye dönüp bu işe köstek olan, devleti zarara uğratanlar hakkında dava açacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Bozbey'den Hazine'ye '1 Kasım'a kadar çözün' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER