Bülent Keneş'in 8 yıl hapsi istendi


Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında başlatılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması tamamlandı. Erdoğan'a yönelik onur kırıcı ve aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Keneş'in 8 yıla kadar hapsi istendi.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in sosyal medya hesabında yazdığı paylaşımlar üzerine hakkında soruşturma açılmıştı. Basın savcısı Umut Tepe, 'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müşteki olduğu iddianamede, Keneş'in 8 yıla kadar hapsi istendi. Keneş'in attığı tweetlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ileri sürülen iddianamede, Keneş'in eylemlerinin Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Paylaşımların Erdoğan'a yönelik onur kırıcı ve aşağılayıcı unsurlar içerdiği öne sürülen iddianamede, Keneş'in aynı eylemi birçok kez yaptığı, bunun zincirleme suç kapsamına girdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın avukatları Bülent Keneş'in attığı ve paylaştığı bazı tweetleri nedeniyle şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine basın savcısı Umut Tepe, Keneş'i ifadeye çağırmıştı. Savcılık ifadesinin ardından Keneş, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık tutuklamanın ağır olacağını belirterek Keneş'i adli kontrol ile serbest bırakmıştı.

Ancak savcı Umut Tepe, Keneş'in tweet atmaya devam ettiğini ve basın açıklamasında da 'yaptıklarına pişman edeceğim, serbest bıraktıklarına pişman olacaklar' ifadelerini kullandığını belirterek bu karar itiraz etmişti.

Savcının itirazı üzerine aynı hakim, bu kez tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarmıştı. Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi İsmail Yavuz, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama emrine dayanarak Keneş'in üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeninin bulunduğunu belirtmişti. Cezanın üst sınırını dikkate alan hakim, Keneş'in tutuklanmasına karar vermişti.

Bu karara Keneş'in avukatları itirazda bulundu ve İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tahliye kararı vermişti. Keneş, 4 gün cezaevinde kalmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bülent Keneş'in 8 yıl hapsi istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER